ΟΜΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

”THE KMEATERS” ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

99022668

kmeaterscyclingteam@gmail.com

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΜΑΔΑΣ

Πρόεδρος: Ιωάννης Γιαννόπουλος 99474847 | 99474847

.Γενική Ενημέρωση, Σωματείο/ Ομάδας KMEATERS Cycling Team

Το σωματείο KMEATERS Cycling Team ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 2013 και είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο εγγεγραμμένο σύμφωνα με τον Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο.

Στόχος και σκοπός του σωματείου μας μεταξύ άλλων είναι:

·        η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας

·        η εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου σαν μέσο διακίνησης, άσκησης και αναψυχής,

·        η προαγωγή και προβολή του ποδηλάτου σαν τρόπου ζωής που μας εξοικειώνει με το φυσικό μας περιβάλλον και την άθληση στη φύση,

·        η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών συνεργασίας μεταξύ των μελών μας,

·        η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας και της ψυχαγωγίας.

Η εγγραφή και ένταξη στους KMEATERS δεν έχει περιορισμούς. Η μόνη προϋπόθεση είναι η αγάπη στο άθλημα, στο ποδήλατο, στον συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, ο καλός χαρακτήρας και το ‘ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ’. Δεν έχει περιορισμό στην ηλικία, στις ποδηλατικές ικανότητες γι’ αυτό και τα μέλη μας ασχολούνται με το ποδήλατο τόσο σαν χόμπι (χομπίστες) όσο και σαν αθλητές ποδηλασίας. 

Κύριες δραστηριότητες του σωματείου μας είναι:

·        η οργάνωση συστηματικών εβδομαδιαίων ή και άλλων οργανωμένων ποδηλασιών/ προπονήσεων,

·        η συμμετοχή σε εξειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης ή/ και ενδυνάμωσης σε γυμναστήρια, για βελτίωση της φυσικής κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων φυσιοθεραπειών, εξειδικευμένα μασάζ, συμμετοχής σε εργομετρικές ή και άλλες εξετάσεις κλπ

·        η διοργάνωση ποδηλατικών ή και άλλων εκδηλώσεων όπως ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια, εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα σε διάφορα θέματα όπως τεχνικά, διατροφικά, καρδιολογικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά κλπ

·        η συμμετοχή ή/και διοργάνωση διάφορων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων,

·        η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Κ.Ο.ΠΟ.) και άλλων φορέων που σκοπό έχουν την ενημέρωση στο χώρο του ποδηλάτου αλλά και την παροχή βοήθειας σε οργανωμένα σύνολα της πόλης μας και γενικά του τόπου μας.

Παράλληλα, μέλη  του σωματείου μας συμμετέχουν/ οργανώνουν ποδηλασίες μη αγωνιστικού χαρακτήρα σε φημισμένες διαδρομές, διεθνών ποδηλατικών αγώνων όπως τον ‘Γύρο της Ιταλίας’ (Giro d’Italia), τον ‘Γύρο της Γαλλίας’ (Tour de France), τον ‘Γύρο  Ισπανίας’ (La Vuelta), κλπ.

Οι KMEATERS, εκτός από την κοινωνική τους συνεισφορά σε μη κερδοσκοπικά σωματεία, σε φιλανθρωπικά και άλλα ιδρύματα συμβάλλουν επίσης στην προώθηση της ποδηλασίας σαν χόμπι, σαν άθλημα και της υγιεινής ενασχόλησης, τόσο στην πόλη μας όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Αναμφίβολα, η Λεμεσός και γενικά ό τόπος μας χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες.