ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΟΡΝΟΥ» σε αναρτήσεις τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται, μεταξύ άλλων, για συγκεκριμένο λογαριασμό της Ομοσπονδίας έτους 2023. Επειδή οι πιο πάνω αναρτήσεις δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και είναι ψευδείς, έχουμε την υποχρέωση να σας πληροφορήσουμε τα παρακάτω:
I. Στις 07 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας κατά την οποία οι εγκεκριμένοι ανεξάρτητοι ελεγκτές της Ομοσπονδίας ανέλυσαν, ενώπιον όλων των παρισταμένων εκπροσώπων των Σωματείων, την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας και τους λογαριασμούς της και όπως δήλωσαν ουδέν μεμπτό εντόπισαν σε αυτούς.
II. Κατά τη διάρκεια της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου όλες οι οικονομικές καταστάσεις της Ομοσπονδίας, αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, κανονισμοί κριτήρια κλπ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων. Η διαφάνεια αποτελούσε και αποτέλεσε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας πρωταρχικό μας μέλημα.
III. Τα ενδιαφερόμενα Σωματεία που είχαν παραστεί στη Γενική Συνέλευση της 7ης Οκτωβρίου 2024 είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας καθώς και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να επιλύσουν τυχόν απορίες που είχαν. Στην Γενική Συνέλευση δεν παρέστηκε το υπόψη Σωματείο για τους λόγους που το ίδιο το Σωματείο γνωρίζει.
IV. Το εν λόγω ποσό για το οποίο γίνεται αναφορά από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΟΡΝΟΥ» αφορά:
· Εξόφληση αγοράς ποδηλάτου της αθλήτριας μας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο. Το ποσό αυτό διέθεσε ο ΚΟΑ στην αθλήτρια μας μέσω της Ομοσπονδία, σύμφωνα με τη πάγια τακτική πληρωμών του ΚΟΑ.
· Price money αθλήτριας τα οποία απεστάλησαν στην Ομοσπονδία από τον διοργανωτή συγκεκριμένου διεθνή αγώνα προκειμένου αυτά να καταβληθούν στη δικαιούχο. Η διαδικασία αυτή αποτελεί πρακτική σε όλους τους διεθνείς αγώνες.
· Ποινή η οποία επιβλήθηκε από τον αλυτάρχη αγώνα στην εθνική μας ομάδα.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και όσοι επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση μπορούν να απευθυνθούν στην Ομοσπονδία προτού προβαίνουν σε ανυπόστατες αναρτήσεις οι οποίες θίγουν το κύρος, τη τιμή και την αξιοπρέπεια της Ομοσπονδίας και όσων ανιδιοτελώς την υπηρετούν αλλά πολύ περισσότερο θίγουν τα συμφέροντα των ίδιων των αθλητών και αθλητριών μας.
Όσο αφορά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου κλήθηκαν τα Σωματεία των αθλητών και αθλητριών, που θα συμμετείχαν, όπως καταβάλουν, για πρώτη φορά, ΜΟΝΟ το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου των αθλητών και αθλητριών τους ενώ όλα τα υπόλοιπα έξοδα τα ανάλαβε η Ομοσπονδία. Η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής στο αγώνα σε μεγαλύτερο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Η καταβολή του αντιτίμου του αεροπορικού εισιτηρίου από τα Σωματεία έγινε για πρώτη φορά μετά από πλειάδα συμμετοχών σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό όπου η Ομοσπονδία κατέβαλλε όλα τα έξοδα και να μην ξεχνάμε επίσης ότι στην απόφαση αυτή είχαμε την έγγραφη συγκατάθεση όλων των ανεξαιρέτως των σωματείων. Απορίας άξιο είναι γιατί αφού συγκατατέθηκε το συγκεκριμένο σωματείο εκ των υστέρων διαμαρτύρεται.
Το θέμα που εγέρθηκε για τις στολές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ανάξιο σχολιασμού γιατί αυτό προέκυψε, όπως έχει διαφανεί, λόγω της άγνοιας των κανονισμών από συγκεκριμένους δικούς του συνοδούς. Απορούμε όμως πως οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν δεν αντιμετώπισαν οποιοδήποτε πρόβλημα και μπόρεσαν να τρέξουν με τις στολές που τους χορήγησε η Ομοσπονδία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το Σωματείο «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΟΡΝΟΥ» καλείται για τελευταία φορά να βάλει τέλος στις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύουν μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου και να πειθαρχήσει επιτέλους στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας καθόσον δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στον τρόπο αντιμετώπισης του από την Ομοσπονδία.
09 Οκτωβρίου 2024