Στην Κύπρο το L’Etape by Tour de France

Η Κύπρος υποδέχεται τη διάσημη διεθνή σειρά ποδηλατικών εκδηλώσεων, L’Etape by Tour de France, σε έναν αγώνα που διοργάνωνει η Mokapot Productions σε συνεργασία με τον επίσημο διοργανωτή του Tour de France (Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας), Amaury Sport Organization (A.S.O.) και το Aphrodite Hills Resort.

H διήμερη διοργάνωση L’Etape Cyprus by Tour de France στην καρδιά του Aphrodite Hills Resort, θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου με μια μέρα γεμάτη από Γαλλική κουζίνα, εμφανίσεις επαγγελματιών της ποδηλασίας, οικογενειακή ποδηλατική διασκέδαση και θα συνεχιστεί με τον αγώνα L’Etape Cyprus την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Το L’Etape Cyprus by Tour de France είναι μία εμπειρία που έχει σχεδιαστεί με στόχο να προσκαλέσει τους ποδηλάτες σε μια διαδρομή συγκρίσιμη με ένα από τα θρυλικά στάδια Tour de France, τον πιο γνωστό ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο. Το πρώτο L’Etape Cyprus θα ταξιδέψει τους ποδηλάτες σε μια γραφική διαδρομή η οποία περιλαμβάνει μια ειδυλλιακή περιήγηση στις επαρχίες Πάφου,  Λεμεσού και την Περιφέρεια Τροόδους. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο αποστάσεων και να ζήσουν την πλήρη διαδρομή των 136 χιλιομέτρων με περισσότερο από 3000 μέτρα υψόμετρο ή τη σύντομη διαδρομή των 62 χιλιομέτρων και συνολικό υψόμετρο τα 1200 μέτρα.

«Εκτός από τη μεγάλη ψυχολογική και σωματική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες στο L’Étape by Tour de France, θα συναντήσουν τις ίδιες συνθήκες, συνήθειες και συναισθήματα που έχουν βιώσει οι επαγγελματίες του peloton και οι θρυλικοί αναβάτες του από το 1903 στους γαλλικούς δρόμους. Η Κύπρος αποτελεί φανταστικό προορισμό για τους λάτρεις της ποδηλασίας αφού διαθέτει εξαιρετικές διαδρομές που ταιριάζουν σε κάθε είδους ποδηλάτες καθώς και εκπληκτικά τοπία και υποδομές. Η διοργάνωση θα προσφέρει την απόλυτη πρόκληση για το Κυπριακό ποδηλατικό κοινό και ελπίζουμε ότι θα ανοίξει το δρόμο για τη μελλοντική συμμετοχή ενός Κύπριου ποδηλάτη στον επαγγελματικό Tour de France.» ανέφερε σε σχόλιό του ο Christian Prudhomme, Διευθυντής του Tour de France.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2023 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd