Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UEC), κ. Enrico Della Casa

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UEC), κ. Enrico Della Casa, συνοδευόμενος από τον κ. Βλαδίμηρο Πέτσα, (UEC Sports Coordinator), πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2022.

Τη πρώτη ημέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την ιστορία, τις δραστηριότητες και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ανάπτυξης. Επιπλέον, συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως:

  • Διοργάνωση Συνεδρίου στη Κύπρο, το προσεχές μέλλον, στο οποίο θα συμμετάσχουν Προέδροι Ευρωπαϊκών Εθνικών Ομοσπονδιών Ποδηλασίας,
  • Λειτουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου Ποδηλασίας στην Κύπρο, το οποίο θα απευθύνεται σε αθλητές της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Κύπρου. Το εν λόγω εκπαιδευτικό κέντρο θα λειτουργεί κάτω από την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI),
  • Διοργάνωση Διεθνών Αγώνων ποδηλασίας, οι οποίοι θα απευθύνονται στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Το ίδιο βράδυ παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του κ. Della Casa, στο οποίο παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργος Χρυσοστόμου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, κ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου.

 

Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι κ. Μιχαηλίδης και Χρυσοστόμου επιβεβαίωσαν τη στήριξη τους προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και αντάλλαξαν με τον κ. Della Casa απόψεις για διάφορα θέματα που απασχολούν τον αθλητισμό, τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην ποδηλασία.

Την επομένη ημέρα ο κ. Della Casa επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώτη Ιωαννίδη. Κατά τη συνάντηση ο κ. Della Casa ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Ολυμπιακής Επιτροπής και έγινε ανταλλαγή απόψεων. Στη συνέχεια ο Λειτουργός της Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργος Κορέλλης, ξενάγησε και ενημέρωσε τους φιλοξενούμενούς μας στους χώρους του Μεγάρου και του Ολυμπιακού Μουσείου.

Η επίσκεψη του Προέδρου και του Sport Coordinator της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας κρίνεται ως άκρως επιτυχημένη για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε τακτική βάση.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

6 Δεκεμβρίου 2022

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd