ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) διοργάνωσε Σεμινάριο για τους Εκπαιδευτές – Προπονητές των σχολών ποδηλασίας της Ακαδημίας, την Παρασκευή και το Σάββατο  15 και 16 Απριλίου 2022 με θέμα:

« Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ»

Το σεμινάριο παρουσίασε ο διακεκριμένος προπονητής και υπεύθυνος του τομέα εκπαίδευσης και νεολαίας της επιτροπής ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Θωμάς Μήττας.

 

Το θεωρητικό μέρος του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε τη πρώτη ημέρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο και κάλυψε τα παρακάτω θέματα:

Φιλοσοφία της προπόνησης στις μικρές ηλικίες , παιδαγωγικοί στόχοι της προπόνησης, σημαντικότερες αρχές προπόνησης που έχουν εφαρμογή στις ηλικίες 7-12 ετών , βιολογικές και ψυχοκινητικές διαφορές μεταξύ παιδιών και ενηλίκων αθλητών,  σχεδιασμός της προπόνησης,  ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων μέσω της προπόνησης στις μικρές ηλικίες, στάδια και μεθοδολογία προπόνησης τεχνικών δεξιοτήτων,  προπόνηση ιδεοδεκτικότητας και ισορροπίας, το παιχνίδι ως μέσο προπόνησης, μέθοδοι αξιολόγησης,  οργάνωση και λειτουργία ακαδημιών,  ασκήσεις και παιχνίδια,  προτεινόμενες δράσεις ανά περίοδο με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ομάδας και σχέσεις γονέων – προπονητή.

 

Το Πρακτικό μέρος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης  Ταμασού και Ορεινής με τον Κύριο Μήττα να παρουσιάζει  πλειάδα ασκήσεων και μεθόδων εξάσκησης  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτές  για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών. Στη συνέχεια έγινε πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευτών στη καθοδήγηση των αθλητών ώστε να εκτελούν ορθά τις διάφορες ασκήσεις.

 

Μετά το πέρας του σεμιναρίου ο Μητροπολίτης  Ταμασού και Ορεινής  κ.κ. Ησαΐας προσέφερε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και επιδόθηκαν τα πιστοποιητικά φοίτησης στους εκπαιδευτές που παρακολούθησαν το σεμινάριο.

 

Το Δ.Σ. της ΚΟΠΟ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Θωμά Μήττα για τις γνώσεις που  μετέφερε στους εκπαιδευτές μας, την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής για τη παραχώρηση του προαύλιου της χώρου καθώς και για τη φιλοξενία της, τον Ποδηλατικό Όμιλο «ΑΓΙΟΣ ΜΝΑΣΩΝ» για τη βοήθεια του καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για τη παρουσία και συνεργασία τους.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd