Αγώνων συνέχεια - Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου Σκαρίνου – Λεύκαρα – Βαβατσινιά, 9 Μαΐου 2021

Υπενθύμιση Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στους δρόμους!!!

 Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φίλων οδηγών, που κινούνται στο οδικό δίκτυο τις ημέρες διεξαγωγής ποδηλατικών αγώνων, θέλουμε να κάνουμε γνωστό το σωστό τρόπο αντίδρασης, στα σημεία που τα οχήματα συναντούν τους αθλητές ποδηλάτες, τα οχήματα συνοδείας του αγώνα και τους προπορευόμενους μοτοσικλετιστές- Moto Marshalls.

  1. Οι αγώνες γίνονται με την άδεια και την ενεργή συμμετοχή της Αστυνομίας.
  2. Παρέχουμε πάντα προτεραιότητα στους αθλητές και στα οχήματα συνοδείας.
  3. Μπροστά από τους αθλητές προπορεύονται μοτοσικλετιστές με κίτρινα γιλέκα. Θα σας υποδείξουν να μειώσετε ταχύτητα και σε πολλές περιπτώσεις να ακινητοποιήσετε το όχημά σας για μερικά λεπτά στην άκρη του δρόμου ή εκτός αυτού όπου κριθεί αναγκαίο. Το ίδιο θα γίνει και εάν πλησιάζετε την «ουρά» του αγώνα. Απαγορεύεται, σε κάθε περίπτωση, η προσπέραση.
  4. Ποτέ δεν κινούμαστε παράλληλα ή μέσα σε γκρουπ αθλητών. Αν για κάποιο λόγο, ενώ κινήστε με το όχημά σας, βρεθείτε ξαφνικά περικυκλωμένοι από ποδηλάτες, μειώστε ταχύτητα με προσοχή και κινηθείτε αριστερά στην άκρη του δρόμου, όπου ακινητοποιήστε το όχημα σας για λίγα λεπτά.
  5. Οι παράδρομοι και οι διασταυρώσεις των οδών παραμένουν κλειστές για λίγα λεπτά κάθε φορά που περνάνε οι αγωνιζόμενοι και τα οχήματα συνοδείας.
  6. Ποτέ δεν προσπερνάμε προπορευόμενους ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές και οχήματα συνοδείας του αγώνα, ακόμα και αν είναι ολιγομελή.
  7. Μεγάλη προσοχή ενώ κινήστε σε ανηφορικά τμήματα του οδικού δικτύου, καθότι μπορεί να συναντήσετε ποδηλάτες σε κάθοδο. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα ποδήλατα στους συγκεκριμένους αγώνες είναι πολύ υψηλές.
  8. Η υπομονή είναι αρετή. Μια μικρή αναμονή στην άκρη του δρόμου είναι αρκετή να δείξει το σεβασμό μας στους αθλητές ποδηλάτες.
  9. Η αναμονή είναι ολιγόλεπτη, αλλά η συνεισφορά σας στην ασφάλεια του αγώνα τεράστια. Έχετε λοιπόν στο μυαλό σας πως εσείς-εμείς, όλοι μας, είμαστε υπεύθυνοι για τις επιτυχίες μας. Γίνετε εσείς η επιτυχία και η ασφάλεια του αγώνα.

(Δανεισμένο από την Ποδηλατική Ομάδα «ΡΟΔΗΛΙΟΣ», την οποία ευχαριστούμε θερμά)

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Χορηγοί

opap
vitex
Alexander college
lespalmiers
Egroup
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2021 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd