Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λακατάμια το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Eliminator 2021 , αγώνα τον οποίο διοργάνωσε ο Ηράκλειτος Λακατάμιας με την στήριξη της Κυπριακής ομοσπονδίας Ποδηλασίας .

Πρωταθλητής στους Άντρες αναδείχτηκε ο Γιώργος Κούζης και στις Γυναίκες η Κωνσταντίνα Γεωργίου .

Το αγώνισμα του Eliminator γίνεται σε σύντομες και τεχνικές διαδρομές με 4 αναβάτες κάθε φορά . Πρόκειται για ένα αγώνισμα μεταξύ cross country και 4Χ (four cross).

Νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος και προκρίνετε στην επόμενη φάση, όπου θα ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους πρώτους μέχρι να φτάσουμε στον τελικό με 4 αθλητές .

 

Το Σχέδιο Επιχορήγησης Αγοράς Καινούριου μη Ηλεκτροκίνητου Ποδηλάτου παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος.

Ολοκληρώθηκαν  χθες 17 Νοεμβρίου τα  Παγκύπρια πρωταθλήματα Ποδηλασίας Δρόμου με τον Αγώνα Αντοχής δρόμου ο οποίος διεξήχθη στην περιοχή Πάφου με τους αθλητές να εκκινούν από τον Αγιο Γεώργιο να κατευθύνονται προς Τραχυπέδουλα , Νικόκλεια και να ολοκληρώνουν την  κυκλική διαδρομή λίγο πριν την  Τραχυπέδουλα  διανύοντας από 40  μέχρι 110 χιλιόμετρα ανάλογα με την κατηγορία τους  .

 

Εξαιρετικός ήταν ο αγώνας για την κατηγορία ανδρών με τον Αντρέα Μιλτιάδη να ξεκινά τον αγώνα με επίθεση στην πρώτη ανηφόρα να αποσπάτε  1 λεπτό μπροστά  από τους Αλέξανδρο Αγρότη  και Κωνσταντίνο Παυλίδη οι οποίοι  προσπάθησαν  και κάλυψαν την διαφορά  μέχρι τα 15 δευτερόλεπτα όμως ο Μιλτιάδης στην τελευταία στροφή του αγώνα στην μεγάλη ανηφόρα άνοιξε και πάλι την διαφορά  και στέφτηκε πρωταθλητής.

Οι Αλέξανδρος Αγρότης και Κωνσταντίνος Παυλίδης μη τολμώντας κάποια  επίθεση μεταξύ τους και μαρκάροντας ο ένας τον άλλο στενά οδήγησαν τον αγώνα τους στο τελικό σπριντ για την 2η θέση με τον Αγρότη να κερδίζει και τον Παυλίδη να καταλαμβάνει την 3η θέση .

Στην κατηγορία  Γυναικών η Άντρη Χριστοφόρου ακολούθησε το γκρουπ των ανδρών και εφήβων  κερδίζοντας την κατηγορία της .

Στους Εφήβους  οι  Κωνσταντίνος Ιωάννου και Αντρέας Κασάπης ξεχώρισαν  από τους υπόλοιπους και κινηθήκαν με τους πιο αργούς αθλητές της κατηγορίας Ανδρών στην πρώτη στροφή του αγώνα τους και στην συνέχεια ο Κωνσταντίνος Ιωάννου με μια επιτυχημένη επίθεση κατάφερε να αποσπαστεί από τον Αντρέα Κασάπη μόνος και να χτίση την διαφορά του μέχρι τον τερματισμό .

Στην κατηγορία Νεανίδων η Ελένη Κουκουμά κέρδισε σχετικά εύκολα τον αγώνα έχοντας  ξεκινήσει επιθετικά από την αρχή του αγώνα  όπου με επίθεση στην πρώτη μεγάλη ανηφόρα αποσπάστηκε μόνη μπροστά από τις υπόλοιπες αθλήτριες κτίζοντας μια σχετικά μεγάλη διαφορά μέχρι τον τερματισμό .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

Πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία Ανδρών αναδείχθηκε ο Αντρέας Μιλτιάδης του Σωματείου ELITE

 Πρωταθλήτρια Κύπρου στην κατηγορία Γυναικών αναδείχθηκε η Άντρη Χριστοφόρου του Σωματείου ΣΚΟΠΟ.

Πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία Εφήβων  αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου του Σωματείου ΑΕΛ .

Πρωταθλήτρια Κύπρου στην κατηγορία Νεανίδων αναδείχθηκε η Ελένη Κουκουμά  του Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ .

Πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία Παίδων αναδείχθηκε ο Χριστόδουλος Αχχας του Σωματείου ΠΟΛ.

Πρωταθλήτρια Κύπρου στην κατηγορία Κορασίδων αναδείχθηκε η Χρυσοβαλάντω Σόλωνος   του Σωματείου ΣΠΟΚΟ.

Πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία Παμπαίδων αναδείχθηκε ο Γιώργος Κυριακίδης  του Σωματείου BIKIN.

Πρωταθλήτρια Κύπρου στην κατηγορία Παγκορασίδων αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Σαφίρη   του Σωματείου ΠΟΣ.

Στους Μάστερ :

Πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία Ανδρών Μάστερ 1 αναδείχτηκε ο Ανδριανός Αντωνίου  του Σωματείου ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΦΟΥ.

Πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία Ανδρών Μάστερ 2 αναδείχθηκε ο Αγησιλάου Αγησίλαος  του Σωματείου ΠΟΠ .

Πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία Ανδρών  Μάστερ 2 αναδείχθηκε ο Κώστας Ψυχής του Σωματείου ΑΠΟΕΛ.

Το Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εκφράζει τις θερμές του Ευχαριστίες  σε όλους τους χορηγούς της ομοσπονδίας  για την στήριξη στην Κυπριακή ποδηλασία   : Vitex ,Alexander College ,Les Palmiers Beach Hotel ,ΟΠΑΠ Κύπρου ,Andreou Brothers Ltd ,KSports Ice Power Cyprus, Marathon Trading ,Starbalm Cyprus

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστιρικτές

honda
lespalmiers
Egroup
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2021 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd