Πρόσκληση Υποβολής ενδιαφέροντος για διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας για το έτος 2023

Οι αιτήσεις μαζί με τα συνοδευόμενα έγγραφα θα πρέπει να αποστέλλονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 202

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, επισυνάπτονται τα πιο κάτω:

Όροι Ανάληψης και Απαιτήσεις Διοργάνωσης Αγώνων Ποδηλασίας 2023

Έντυπο Υποβολής Ενδιαφέροντος για Διοργάνωση Αγώνα 2023

Προκαταρκτικό Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2023

 

Πραγματοποιήθηκε υπό την  καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή μας κ. Ανέστη Κουρμπέτη από τις 4-6 Νοεμβρίου 2022 τριήμερο  προπονητικό Καμπ, για τις ηλικίες 14-16 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νεαρών ταλέντων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  .

Τη Παρασκευή οι νεαροί αθλητές  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή και να παρακολουθήσουν θεωρητικά μαθήματα τεχνικής και τακτικής στη ποδηλασία.

   Το Σάββατο και την Κυριακή οι αθλητές και αθλήτριες μας πραγματοποίησαν προπονήσεις,  μαζί με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή, δουλεύοντας στα τεχνικά θέματα που διδάχθηκαν στο θεωρητικό μέρος του Καμπ.

Ο κ. Κουρμπέτης  μετά το τέλος του Καμπ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον αλλά και για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι νεαροί μας αθλητές και αθλήτριες,  κατά την διάρκεια του Καμπ. Τον Ομοσπονδιακό Προπονητή βοήθησαν, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Κωνσταντίνος Παυλίδης και Αλέξανδρος Ματσάγκος.

 

Ραντεβού τον ερχόμενο Μάρτιο όπου ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών και αθλητριών μας στο Κύπελλο Κύπρου αλλά και σε πολλές άλλες διεθνείς υποχρεώσεις. Μέχρι τότε οι Ομοσπονδία προγραμματίζει τη πραγματοποίηση πολλών άλλων εκπαιδεύσεων με σκοπό την επιμόρφωση των αθλητών, προπονητών, κομισάριων και παραγόντων των Σωματείων.

 

Ανακοινώθηκαν και για φέτος τα ονόματα των αθλητών που είναι οι δικαιούχοι των υποτροφιών του προγράμματος Boost4Best του διεθνούς φιλανθρωπικού ιδρύματος Parimatch Foundation.  Στους 18 νεαρούς αθλητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν για την περίοδο 2022-2023, απονεμήθηκαν τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα, σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Radisson Blu (QBlu Plaza) στη Λάρνακα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022.

Το συνολικό ποσό των €54.000, το οποίο θα διατεθεί την τρέχουσα αθλητική χρονιά, θα κατανεμηθεί σε 18 νεαρούς/ές αθλητές/τριες υψηλών επιδόσεων απ’ όλη την Κύπρο, που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη αθλημάτων: κολύμβηση (2), τένις (2), τζούντο (3), πυγμαχία (1), ιστιοπλοΐα (2), κανό (1), καράτε (2), σφυροβολία (2), πινγκ-πονγκ (1), ποδηλασία (1) και σκοποβολή (1).

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το Parimatch Foundation, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α. - Cyprus Olympians Association), στηρίζει οικονομικά νεαρούς και νεαρές που ξεχωρίζουν στον τομέα του αθλητισμού, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στις προπονήσεις τους με περισσότερα εφόδια και λιγότερο άγχος. Την περασμένη αθλητική χρονιά, το Ίδρυμα είχε διαθέσει €48.000 σε 16 αθλητές ανάμεσα τους και η Αλεξάνδρα Σαφείρη .

To πρόγραμμα Boost4Best δημιουργήθηκε από το Parimatch Foundation ειδικά για την Κύπρο, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων στη χώρα και την ενθάρρυνση της αναγνώρισης των πρωταθλητών από την Κύπρο στη διεθνή αθλητική κοινότητα.

Στηρίζει έμπρακτα και εμψυχώνει τους νέους αθλητές, ώστε να ανταποκριθούν στις πολλές προκλήσεις, τις ανισότητες, την ψυχολογική πίεση, τις οικονομικές ή όποιες άλλες δυσκολίες συναντούν στον δρόμο για την κορυφή, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί τις ανάγκες τους στην κυπριακή κοινωνία.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πρωταθλήματα ποδηλασίας δρόμου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, για τις κατηγορίες γυναικών και νεαρών αθλητών U17 & U15.

Ο αγώνας πρωταθλήματος ατομικής χρονομέτρησης έγινε στα Περβόλια Λάρνακας ενώ ο αγώνας πρωταθλήματος αντοχής έγινε στην όμορφη και φιλόξενη κοινότητα του Αναλυόντα.

Το κορυφαίο αυτό ποδηλατικό γεγονός είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς συνέβαλε στην ενίσχυση του κέντρου ΑΜΕΑ Αγίου Λαζάρου και παιδιών με καρκίνο, και εντάχθηκε στις διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το «Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου» για το σκοπό αυτό.

Οι απονομές έγιναν μετά τον αγώνα πρωταθλήματος αντοχής στην Κοινότητα Αναλυόντα, η οποία αγκάλιασε την διοργάνωση προσφέροντας απλόχερα τη φιλοξενία της.

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια Κύπρου για ακόμα μια φορά στέφθηκε η Άντρη Χριστοφόρου του Συνδέσμου Ποδηλατιστών Κόρνου, ενώ στις νεαρές κατηγορίες, στο βάθρο του πρωταθλητή Κύπρου ανέβηκαν στους παίδες ο Χαράλαμπος Ευστρατίου του Ευαγόρα Παλληκαρίδη , ο Λάμπρος Αθανασίου του ποδηλατικού ομίλου Λευκωσίας, ο Γιώργος Χαλλούμας του ποδηλατικού ομίλου «Αγιος Μνάσων», και η Γαβριήλ Σοφία Σωτηριάνα και Σαφείρη Αλεξάνδρα του ποδηλατικού ομίλου Σταυροβουνίου Τριανταφυλλιά.

 

 

Οι αγώνες ποδηλασίας της κυπριακής ομοσπονδίας ποδηλασίας έγιναν με την μεγάλη στήριξη της VITEX και του ALEXANDER COLLEGE και του ΟΠΑΠ Κύπρου .

Αναχώρησε σήμερα για τη Δανία η αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου (ΑΕΑΛ) αποτελούμενη από τους αθλητές/ αστυνομικούς Κωνσταντίνο Αντωνίου, Ηλία Γιουσελλής, Ευστράτιο Ευστρατίου και Μιχάλης Θεοχάρους.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

PETROLINA
lespalmiers
honda
unic
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2022 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd