Ποδηλατικός Όμιλος Πάφου

Στοιχεία Επικοινωνίας:

emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook: www.facebook.com/groups/podilatikosomilospafou/

Υπεύθυνοι ομάδας:
Αντρέας Αγησιλάου | 99632751
Χάρης Πατέρας | 99683656


Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάφου ιδρύθηκε το 2009 από μια ομάδα ποδηλατιστών που αρχικά έκαναν κάποιες ποδηλατικές διαδρομές στη Πάφο και αργότερα σε όλη την Κύπρο. Η αγάπη τους για το άθλημα ήταν η αφορμή να θέλουν να δώσουν ταυτότητα κα όνομα στην ομάδα τους και έτσι ίδρυσαν τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάφου. Πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου είναι ο Αντρέας Αγησιλάου.Το 2013 έγινε και επίσημα μέλος της Κυπριακής Oμοσπονδίας Ποδηλασίας και του ΚΟΑ.

Στόχοι και σκοπός του ποδηλατικού ομίλου Πάφου είναι:

1. Η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας ως άθλημα.
2. Η προώθηση , ανάπτυξη και εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου σαν μέσο διακίνησης, άσκησης και αναψυχής.
3. Η υποστήριξη και προετοιμασία των αθλητών της Πάφου για την συμμετοχή τους σε αγώνες ποδηλασίας στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο όμιλος έχει τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας, τμήμα περιηγητικής, ψυχαγωγικής ποδηλασίας και ακαδημία εκμάθησης Ποδηλασίας που άρχισε της λειτουργία της από τον περασμένο Σεπτέμβριο και δέχεται παιδιά από την ηλικία των 10 χρόνων και άνω. Σκοπός της ακαδημίας είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους νέους να χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια το ποδήλατο, τηρώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και χρησιμοποιώντας πάντα το κράνος και ακολούθως η προετοιμασία όσων θέλουν για την αγωνιστική ομάδα του ομίλου.

Ο ποδηλατικός όμιλος Πάφου λαμβάνει επίσης μέρος σε πολλές εκδηλώσεις της πόλης μας, όπως στην εβδομάδα κινητικότητας, ποδηλασίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ραδιομαραθώνιο κ.α.

Πέραν από την γνωριμία με τον όμιλο θα ήθελα να αναφέρω ότι το ποδήλατο πρέπει να μπεί στην ζωή μας ως μεταφορικό μέσο και ως δραστηριότητα αναψυχής. Φυσικά αφού υπάρξουν και οι υποδομές για ασφαλέστερους δρόμους και χωριστές ποδηλατολωρίδες.Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην Ευρώπη οι πωλήσεις ποδηλάτων έχουν αυξηθεί ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν μειωθεί.

Η Πάφος αποτελεί έναν υπέροχο μοντέρνο προορισμό για όλα τα είδη ποδηλασίας. Επαγγελματίες ποδηλατιστές από όλο τον κόσμο έρχονται στο νησί για προετοιμασία.
Το ιδανικό κλίμα της Κύπρου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσει κανείς τη συναρπαστική ύπαιθρο της επαρχίας μας, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου επιθυμεί, προσφέροντας μια αξέχαστη αθλητική εμπειρία σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες.

Αν σας αρέσει το ποδήλατο και η ποδηλασία και θέλετε να ενταχτείτε στην ομάδα μας και να συμμετέχετε στις δραστηριότητες του ομίλου επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 99632751 Αντρέας Αγησιλάου, 99683656 Χάρης Πατέρας
 Διοικητικό Συμβούλιο Ποδηλατικού Ομίλου Πάφου

Αντρέας Αγησιλάου Πρόεδρος
Χάρης Πατέρας Αντιπρόεδρος
Άντρη Μιχαηλίδου Γραμματέας
Άγης Αγησιλάου Ταμίας
Αντρέας Αλέξη Έφορος αθλητικών ομάδων
Έλενα Τσιουπή Εκπρόσωπος τύπου
Χάρης Κωνσταντινίδης Μέλος

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2023 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd