Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας

Στοιχεία Επικοινωνίας:

emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook: www.facebook.com/Nicosia Cycling Team Academy

Υπεύθυνος ομάδας: Πέτρος Πετράκης - Τηλ.: 99543453


Ο Ποδηλατικός Όμιλος Λευκωσίας ιδρύθηκε το 2006 με στόχο τη σωματική και πνευματική καλλιέργεια μέσα από τον αθλητισμό. Προωθεί τα αθλήματα της ποδηλασίας με ανάπτυξη βάσης μέσω της Ακαδημίας του Ποδηλατικού μας Ομίλου. Διοργάνωνει κάθε χρόνο μεγάλες αθλητικές ποδηλατικές εκδηλώσεις όπως ο ορειβατικός αγώνας «Άρωνας ΜΤΒ RACE» και ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Ανάβαση Κύκκου». Προωθεί την εθελοντική κοινωνική προσφορά. Συνδιοργανώνει καθε χρόνο με πολλούς μη κερδοσκοπικούς κοινοφελείς οργανισμους εκδηλώσεις προς ενημέρωση του κοινού και οικονομική στήριξή τους.

Η Ακαδημία του Ποδηλατικού Ομίλου Λευκωσίας είναι η παλαιότερη ενεργή σχολή ποδηλασίας της Ακαδημία Ποδηλασίας της Κ.Ο.Πο. Λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια. Οργανώνει προπονήσεις για παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 14 χρονών, χωρισμένα σε ομοιογενείς ομάδες με κριτήριο την ηλικία και την τεχνική. Οι αθλητές είναι κατανεμημένοι σε 4 επίπεδα με διαφοροποιημένο πρόγραμμα προπόνησης. Οι προπονήσεις γίνονται με 15 παιδιά και 2 ή 3 προπονητές ανά ομάδα σε ειδικά σχεδιασμένες, από εμάς, τεχνικές διαδρομές στο Πάρκο Αθαλάσσας και στην Κοκκινοτριμιθιά, 2 φορές την εβδομάδα. Οργανώνει 2 τετραήμερα προπονητικά καμπ κάθε χρόνο, ενδοσωματιακούς αγώνες και συμμετοχή στο κύπελο Κύπρου. Τα παιδιά μαθαίνουν να οδηγούν αμυντικά στον δρόμο, αλλά και με την ομάδα τους, με τακτική αγώνα. Ακολουθούνται προγράμματα αύξησης αντοχής, δύναμης και ταχύτητας. Κάνουν ασκήσεις για βελτίωση της τεχνικής τους με βαθμολογούμενα τεστ 2 φορές τον χρόνο. Μαθαίνουν πώς να κάνουν το σώμα τους να λειτουργεί καλύτερα με υγιεινή διατροφή και συνήθειες. Μαθαίνουν να διαλέγουν, να φροντίζουν και να επιδιορθώνουντο ποδήλατό τους. 

Φιλοδοξία μας είναι τα παιδιά να ασχοληθούν με την ποδηλασία και πολλά χρόνια μετά, όταν θα έχουν ενηλικιωθεί πια, να διακινούνται, να ξεκουράζονται, να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο χρησιμοποιώντας ως μέσον το ποδήλατο. Καταξίωση είναι τα παιδιά του Ομίλου μας που τιμούν την Κύπρο με τις διακρίσεις τους στον κυπριακό και διεθνή αθλητισμό.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

 

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd