Ανόρθωσις Αμμοχώστου - Ποδηλασία

Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/pg/anorthosiscycling
Instagram: https://www.instagram.com/anorthosis.famagusta.cycling/

Εκπρόσωπος σωματείου: Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: (00357) 7000-3013


Ιστορικό Σωματείου:

«Συνεστήθη εν Βαρωσίοις και υφίσταται από 30 Ιανουαρίου 1911, αναγνωστήριον υπό την επωνυμίαν Ανόρθωσις, επί της ηθικής αναπλάσεως, της ελληνικής μορφώσεως και της ψυχαγωγίας των μελών αυτού».
Ήταν το πρώτο βήμα μιας δύσβατης πορείας, που οδηγούσε όμως πάντα σε ξέφωτα. Ελληνικά ξέφωτα… Ήταν ο θεμελιός, γέρος θεμελιός, ενός οικοδομήματος που άντεξε τους θυμούς του χρόνου και τους τριγμούς δύσκολων καιρών. Ήταν η πρώτη σελίδα ενός κεφαλαίου που άνοιξε για να μην κλείσει ποτέ… Με λέξεις γραμμένες από ιδρώτα και αίμα.
Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Και ανάπλασε, και μόρφωσε, και ψυχαγώγησε τα παιδιά της. Και τα παιδιά των παιδιών της. Γενιές και γενιές. Από το 1911 μέχρι σήμερα. Μέχρι αύριο και μεθαύριο. Για πάντα…

Ιστορικό Ποδηλατικού Τμήματος:

Το Ποδηλατικό Τμήμα με την επωνυμία «Anorthosis Famagusta Cycling» του ιστορικού αθλητικού σωματείου «Ανόρθωσις Αμμοχώστου», συστάθηκε και εντάχθηκε επίσημα στη δύναμη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Κ.Ο.Πο.) στις 16/11/2017, με αποτέλεσμα το οικοδόμημα του σωματείου «Ανόρθωσις Αμμοχώστου» να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Το Ποδηλατικό Τμήμα αποσκοπεί στην συμμετοχή του τόσο στους εγχώριους αγώνες που διοργανώνονται από την Κ.Ο.Πο., όσο και σε άλλους αγώνες υψηλού επιπέδου σε Κύπρο και εξωτερικό.
Πέραν από την αγωνιστική πλευρά του Ποδηλατικού Τμήματος, στόχος του είναι η ανάπτυξη, η διάδοση και η προώθηση της κοινωνικής πλευράς του αθλήματος της ποδηλασίας ως μέσο μεταφοράς, άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά και να συνδράμει στην εκπαίδευση του κοινού για να αποκτήσει τη σωστή οδική συμπεριφορά τόσο από πλευράς ποδηλατιστών όσο και από πλευράς οδηγών μηχανοκινήτων οχημάτων.

Στις μελλοντικές δράσεις του Ποδηλατικού Τμήματος εντάσσονται η οργάνωση, στήριξη και συμμετοχή σε εκδηλώσεις αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά και η δημιουργία Ακαδημίας Ποδηλασίας, μέσω της οποίας τα παιδιά θα γνωρίσουν το άθλημα της ποδηλασίας, θα αναπτύξουν αθλητικό τρόπο ζωής, θα βελτιώσουν τη φυσική και την πνευματική τους κατάσταση και τέλος, θα αποτελέσουν τα βλαστάρια για τη σύσταση της μελλοντικής αγωνιστικής ομάδας.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

PETROLINA
lespalmiers
honda
unic
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2022 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd