Ποδηλατικός Όμιλος Ι.Μ. Ταμασού «Άγιος Μνάσων»

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλ.: 22465465 | 99654747

Ιστοσελίδα: www.agiosmnason.org 
Facebook: https://www.facebook.com/podilatikosomilos.agiosmnason
Twitter:
 @agiosmnason

Υπεύθυνος ομάδας:
Χάρης Γεωργάκης | 99654747


Ο Ποδηλατικός όμιλος «ΑΓΙΟΣ ΜΝΑΣΩΝ» έχει ιδρυθεί και λειτουργεί από το 2008 με την φροντίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα με στοχο να δώσει στους νέους της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού & Ορεινής, την ευκαιρία για μια υγιή απασχόληση και ψυχαγωγία αποκομίζοντας έτσι τα οφέλη που προσφέρονται μέσα από την ποδηλασία. Μέσα από την ποδηλασία , τα παιδιά έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την γειτονιά τους, να έρθουν σε επαφή με τη φύση αλλά και να μυηθούν στις χαρές και στις υποχρεώσεις της αθλητικής ζωής. Επίσης με τη ποδηλασία, μπορούν να αναπτυχθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής αλλά και το περιβάλλον. Η ποδηλασία βοηθά τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών γιατί δημιουργεί ερεθίσματα υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

Στόχος των Ακαδημιών Ποδηλασίας του ποδηλατικού ομίλου «ΑΓΙΟΣ ΜΝΑΣΩΝ» είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην «ουσία» του ποδηλάτου. Να τα βοηθήσει ν' ανακαλύψουν αληθινά αυτό το μοναδικό μέσο αλλά και να στηρίξει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν συστηματικά μ” αυτό, να γνωρίσουν την άμιλλα, τα αθλητικά ιδεώδη - την αξία του αθλητισμού, όχι μόνο ως μέσου διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής.

Η ιδέα αυτή του Πανιεροτάτου πήρε σάρκα και οστά με την δημιουργία του πρώτου ποδηλατικού κέντρου στο Ψιμολόφου ενώ το 2009 ο ποδηλατικός όμιλος Αγιος Μνάσων εγγράφετε ως αθλητικό πολιτιστικό σωματείο και παίρνει πιστοποιητικό αθλητικής αναγνώρισης από τον ΚΟΑ και εντάσσετε στις τάξεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η λειτουργία του ποδηλατικού ομίλου Αγιος Μνάσων γίνεται πλέον θεσμός με την δημιουργία ποδηλατικών κέντρων κατά καιρούς εκεί και όπου υπάρχει δυνατότητα και ανάγκη στις περιοχές Λυθροδόντα, Πέρα Ορεινής, Παλαιχώριου ,Κλήρου, και Παλιομετόχου. Οι άρτια καταρτισμένοι προπονητές του ποδηλατικού μας ομίλου έχουν σαν στόχο μέσα από την επαφή με τους νεαρούς ποδηλάτες, να αναπτύσσουν την διάπλαση του χαρακτήρα την καλλιέργεια του ήθους της φιλανθρωπίας της αλληλεγγύης και της πειθαρχίας συστατικά τα οποία έχει θέσει ο ίδιος ο πανιερότατος συνδυασμένα με την πνευματική του καθοδήγηση. Εκτός από την προπόνηση των παιδιών στις ακαδημίες ποδηλασίας του Αγίου Μνάσωνα, διοργανώνονται με επιτυχία εκπαιδευτικές εκδρομές, κατασκηνώσεις ποδηλατικοί αγώνες, ημερίδες και παρουσιάσεις ποδηλασίας σε σχολεία. Επίσης ο όμιλος συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις πνευματικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές.

www.agiosmnason.org https://www.facebook.com/podilatikosomilos.agiosmnason?ref=hl @agiosmnason 

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd