Αθλητική Ενωση Λεμεσού- Ποδηλασία

Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/aelcycling/
Ιστοσελίδα:http://www.aelimassol.com/departments/cycling/

Εκπρόσωπος σωματείου: Αντρέας Ιωάννου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99624113


Ιστορικό Σωματείου:

Η Αθλητική Ένωση Λεμεσού ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1930 από μια ομάδα επιφανών μελών της κοινωνίας της Λεμεσού. Το Σωματείο συγκέντρωσε εξαρχής τη μαζική υποστήριξη των φιλάθλων από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης και ανέπτυξε έντονη και σημαντική αθλητική δράση. Από την ίδρυση της η ομάδα υιοθέτησε ως χρώματα της το μπλε και το κίτρινο. Εμπνευστής του ονόματος της ομάδας ήταν ο εκ των ιδρυτών της Δημήτρης Τσέπης, ο οποίος διετέλεσε και πρώτος προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το Σωματείο μας παρέμεινε ως αθλητικό σωματείο στο πέρασμα των χρόνων, αποφεύγοντας την πολιτικοποίηση που χαρακτήρισε άλλα σωματεία στην Κύπρο. Αναπτύχθηκε πάνω στην αρχή που διατύπωσε αργότερα ένας εκ των προέδρων της, ο αείμνηστος Νίκος Σολωμονίδης: «Η ΑΕΛ είναι αθλητικό Σωματείο. Όχι πολιτική στον αθλητισμό. Μη διαχωρίζετε τους αθλητές από τις πολιτικές τους αντιλήψεις. Οι αθλητές σε οποιαδήποτε φυλή, χώρα, θρήσκευμα ή πολιτική ιδεολογία και αν ανήκουν, είναι πάντα φίλοι και αδερφοί»

Ιστορικό Ποδηλατικού Τμήματος:

H Ποδηλατική ομάδα ιδρύθηκε το 2001 και συμμετείχε στους τοπικούς αγώνες ποδηλασίας μέχρι μέχρι το 2006. Το Τμήμα εναπαδραστηριοποιήθηκε το έτος 2018. Οι αθλητές της Ομάδας μας συμμετέχουν στους τοπικούς αγώνες ποδηλασίας που διοργανώνονται υπό τη αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Επίσης αθλητές της Ομάδας μας συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες που γίνονται στη Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Οι στόχοι του Τμήματος Ποδηλασίας,  είναι η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας στη Λεμεσό ειδικά αναμεσά σε νεαρές ηλικίες, για αυτό το σκοπό γίνεται προσπάθεια ώστε οι αθλητές της ομάδας να έχουν βάση τη Λεμεσό.

 

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd