Cyclists Across Barriers(Λευκωσία)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/pg/cabscyprus

Υπεύθυνος Ομίλου:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:  99585497

Ο οργανισμός CABs - Cyclists Across Barriers είναι εγγεγραμμένος στην Κυπριακή Δημοκρατία ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός ( Limited by liability) από τον Μάιο του 2016.

Σκοπός μας είναι η διοργάνωση ποδηλασιών σε όλο το νησί για όλους. Στοχεύουμε κυρίως κοινωνικά μειονεκτούσες ομάδες όπως, μετανάστες, πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Θέλουμε όλοι να μπορούν να χαρούν και να επωφεληθούν από τα ευεργετικά αποτελέσματα της ποδηλασίας. Για τον λόγο αυτό οι ποδηλασίες μας χαρακτηρίζονται από προσαρμοστικότητα και διαφοροποίηση ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε ομάδας.

Οι CABs έχουν 4 χρόνια εμπειρία στην διοργάνωση και εκτέλεση ποδηλασιών - περιηγήσεων στην παλιά πόλη της Λευκωσίας εκατέρωθεν της διαχωριστικής γραμμής, κάτω από την αιγίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας. Έχουμε καθοδηγήσει σε αυτές τις ποδηλασίες πέραν των 800 ποδηλατών όλων των ηλικιών .

Εκτός από τις ποδηλασίες στην εντός των τειχών Λευκωσία εκτελούμε 3 ποδηλασίες τον χρόνο εκτός Λευκωσίας. Αυτές είναι:

1) Καρπασία - Ακάμας ,κατά την άνοιξη,  12 ημέρες ποδηλασία με διεθνείς συμμετοχές.

2) Πύλα - Κοντέα - Λύση , σε συνδυασμό με την Γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην ομώνυμη εκκλησία στην Κοντέα. 9 Φεβρουαρίου.

3) Κορμακίτης - Καρπάσια, σε συνεργασία με την Μαρωνίτικη Κοινότητα, Σεπτέμβριο στη γιορτή του Σταυρού. 

Από τον Μάιο 2016 εκτελέσαμε ή συμμετείχαμε σε περίπου 15 ποδηλασίες όλες με κοινωνικό περιεχόμενο. 

Η ιδεολογία μας αντικατοπτρίζεται στο όνομά μας Cyclists Across Barriers. Όπου η αγγλική λέξη Barriers θα πει Φραγμοί ή Εμπόδια, εννοώντας όλους εκείνους τους κοινωνικούς φραγμούς που αντιμετωπίζουν διάφοροι συνάνθρωποι μας και διάφορες κοινωνικές ομάδες. Έτσι με την δράση μας προκαλούμε όλους αυτούς τους φραγμούς που έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη πρόσβαση, τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες, την ηλικία, το φύλο, την φυλή,  το κοινωνικοπολιτίκο υπόβαθρο, το εθνικό και γλωσσικό υπόβαθρο.

 

Cyclists Across Barriers 3 

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd