Ατομική Χρονομέτρηση: Οχήματα Συνοδείας και Τεχνική Υποστήριξη

Σύμφωνα με το κανονισμό 2.4 της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) τα αυτοκίνητα συνοδείας σε αγώνες ατομικής χρονομέτρησης επιτρέπεται να μεταφέρουν τον εξοπλισμό που χρειάζεται για αλλαγή τροχών και ποδηλάτων. 

Δεν επιτρέπεται ο εξοπλισμός που προορίζεται για τους ποδηλάτες να προετοιμάζεται ή να κρατιέται έτοιμος (κρέμεται), έξω από το αυτοκίνητο συνοδείας. Οι επιβάτες των αυτοκινήτων συνοδείας πρέπει να βρίσκονται συνεχώς εντός του οχήματος.

Επιτρέπεται η χρήση μεγαφώνων και ηχείων.

Εάν επιτρέπεται η χρήση μοτοσυκλετών συνοδείας, αυτές μπορούν να μεταφέρουν μόνο τροχούς.

Σε περίπτωση που ποδηλάτης χρειαστεί τεχνική υποστήριξη, η επιδιόρθωση επιτρέπεται μόνο από στάση στην άκρια του δρόμου, χωρίς να εμποδίζονται άλλοι ποδηλάτες.

Το όχημα συνοδείας πρέπει να βρίσκεται πάντα τουλάχιστον 10 μέτρα πίσω από τον ποδηλάτη, να μην τον προσπερνά ποτέ, ούτε να φτάνει στο ύψος του.

 Το όχημα συνοδείας ποδηλάτη που πρόκειται να πιαστεί από άλλο ποδηλάτη, από τη στιγμή που η απόσταση που χωρίζει τους δύο ποδηλάτες μειωθεί κάτω των 100 μέτρων, πρέπει να φροντίσει με ασφάλεια να μείνει πίσω από το όχημα συνοδείας του άλλου ποδηλάτη.

Το όχημα συνοδείας ποδηλάτη που πρόκειται να πιάσει άλλο ποδηλάτη, δεν επιτρέπεται να πάρει θέση μεταξύ των δύο αθλητών μέχρι να δημιουργηθεί απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων μεταξύ τους. Εάν στη συνέχεια η απόσταση αυτή μειωθεί και πάλι, το όχημα πρέπει να μείνει πίσω από τον δεύτερο ποδηλάτη.

Σε περίπτωση που ποδηλάτης (κόκκινος) πρόκειται να περάσει άλλο ποδηλάτη (μπλε):
time-trial-passing-1-over100

Όταν η απόσταση που χωρίζει τους δύο ποδηλάτες μειωθεί κάτω από 100 μέτρα, το όχημα συνοδείας του ποδηλάτη που πρόκειται να πιαστεί (μπλε) πρέπει να φροντίσει με ασφάλεια και χωρίς να εμποδίσει άλλους ποδηλάτες που αγωνίζονται, να μείνει πίσω από το αυτοκίνητο συνοδείας του ποδηλάτη που έρχεται από πίσω (κόκκινου):

time-trial-passing-2-under100

Το όχημα του ποδηλάτη που προσπερνά (κόκκινου) πρέπει να παραμείνει πίσω από τον ποδηλάτη που πιάστηκε (μπλε) όσο η απόσταση που χωρίζει τους δύο ποδηλάτες παραμένει κάτω από 50 μέτρα:

time-trial-passing-3-under50

 

Μόνο όταν η απόσταση που χωρίζει τους δύο ποδηλάτες αυξηθεί πάνω από 50 μέτρα επιτρέπεται στο αυτοκίνητο του ποδηλάτη που προσπέρασε (κόκκινου) να περάσει τον ποδηλάτη που πιάστηκε (μπλε) και να πάρει θέση πίσω από τον ποδηλάτη που συνοδεύει:

time-trial-passing-4-over50

 Εάν στη συνέχεια η απόσταση αυτή μειωθεί και πάλι, το όχημα του προπορευόμενου ποδηλάτη (κόκκινου) πρέπει να επιστρέψει πίσω από τον δεύτερο ποδηλάτη (μπλε)

time-trial-passing-5-under50

 

 

Σχετικοί Συνδέσμοι:

Κανονισμοί Ατομικής Χρονομέτρησης (Αγγλικά)

Κανονισμοί Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (Αγγλικά)
Κανονισμοί Ποδηλασίας Δρόμου Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

ccf_logo_bt.png
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,
1687, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Χορηγοί

areti
opap
beesy bee
© Copyright 2020 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd