22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες “Birmingham 2022”

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ), παρουσίασε την αποστολή που θα λάβει μέρος στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας από 28 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου 2022. Στην αποστολή θα συμπεριλαμβάνονται 53 αθλητές (34 Άνδρες και 19 Γυναίκες) από 12 αθλητικές Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας με 4 αθλητές τους :

Άντρη Χριστοφόρου Αγώνισματα Ποδηλασίας Δρόμου

Αντρέα Μιλτιάδη Αγώνισματα Ποδηλασίας Δρόμου

Αλέξανδρο Αγρότη Αγώνισματα Ποδηλασίας Δρόμου

Χρίστο Φιλοκύπρου Αγώνισμα Ορεινής Ποδηλασίας

Ο Πρόεδρος της ΚΕΚΑ Γεώργιος Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στην καλή προτοιμασία που προηγήθηκε για τον καταρτισμό της αποστολής και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την παρουσία της ομάδας, που σε αγωνιστικό επίπεδο καλείται να καλύψει το κενό που αφήνει η απουσία της Σκοποβολής από το πρόγραμμα η οποία παραδοσιακά δίνει σημαντικές διακρίσεις.

Απευθυνόμενους στους αθλητές σημείωσε : «Σας περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και ζητάμε για άλλη μια φορά να παρουσιάσετε τον καλύτερο σας εαυτό στους αγωνιστικούς χώρους. Η νίκη, το βάθρο και το μετάλλιο, δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός για σας. Είναι όμως ένα θεμιτός υψηλός στόχος. Ταυτόχρονα είμαστε βέβαιοι ότι η εξωαγωνιστική σας συμπεριφορά θα είναι υποδειγματική, θα τιμήσει για άλλη μια φορά την Κύπρο και θα κάνει περήφανη την κυπριακή παροικία της Αγγλίας που περιμένει να σας καμαρώσει».

Η αποστολή θα έχει ως Αρχηγό Αποστολής το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) κ. Γιώργο Παπαγεωργίου και Βοηθούς Αρχηγούς Αποστολής, τους Διοικητικούς Λειτουργούς της ΚΟΕ Γιώργο Παναγίδη και Μάριο Προκοπίου.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο Alexander Stadium (21.00-00.30 ώρα Κύπρου). Το στάδιο τα οποίο θα φιλοξενήσει και τα αγωνίσματα του Στίβου είναι χωρητικότητας 18.000 θέσεων, όμως με την προσθήκη πτυσσόμενων κερκίδων η χωρητικότητα του κατά τη διάρκεια των αγώνων θα αυξηθεί στις 30.000. Στο Alexander Stadium θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης τη Δευτέρα 8 Αυγούστου (22.00 – 00.00 ώρα Κύπρου).

 

Καλή επιτυχία ΚΥΠΡΟΣ !!!

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

PETROLINA
lespalmiers
honda
unic
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2022 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd