Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

Η αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, εκπροσωπήθηκε και από αθλητές της ποδηλασίας, οι οποίοι μάζεψαν εμπειρίες στην πρώτη τους συμμετοχή στον πιο δύσκολο αγώνα στην Ευρώπη γι αυτές τις ηλικίες και επιστρέφουν στην Κύπρο με πιο πολύ όρεξη για δουλειά προκειμένου να καταφέρουν να ανέβουν επίπεδο.

Στον αγώνα  Ατονικής Χρονομέτρησης:

71η θέση ο Λάμπρος Αθανασίου με χρόνο 12:07

76η θέση η Ελένη Κάσια με χρόνο 14:46

89η θέση ο Παναγιώτης Νικηφόρου με χρόνο 12:54

 

Στον  Αγώνα Αντοχής :

63η θέση ο Λάμπρος Αθανασίου

66η θέση η Ελένη Κάσια

«Ήταν καλό μάθημα για αυτούς, δεν είχαμε ξανά έλθει σε τέτοιο περιβάλλον. Ήταν πολύ ψηλό το επίπεδο, αλλιώς να το λες και αλλιώς να το ζουν οι ίδιοι. Χαίρομαι πολύ που ήρθαμε εδώ, γιατί μαθαίνουμε πολλά απ’ αυτά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ανέβουμε ένα σκαλί πιο πάνω και του χρόνου να είμαστε λίγο πιο σωστοί στις υποχρεώσεις μας και λίγο πιο κοντά στις άλλες χώρες», είπε ο προπονητής της ομάδας, Ανέστης Κουρμπέτης.

 

 

Δηλώσεις παραχώρησαν και οι ίδιοι οι αθλητές μας. Την αρχή έκανε ο Λάμπρος Αθανασίου, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 67η θέση. «Δεν ήταν εύκολος αγώνας, είχε διάφορες συγκρούσεις. Η μία δυστυχώς με ανάγκασε να χάσω έδαφος. Στο τελευταίο γύρο έγινε μια επίθεση όπου σπάσανε τα γκρουπ», είπε αρχικά για τον αγώνα. «Νιώθω χαρούμενος και μαθαίνουμε και άλλα πράγματα», πρόσθεσε.

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Νικηφόρου, ο οποίος έδωσε τα πάντα αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει στους χρόνους σχολίασε τα ακόλουθα: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα ως εδώ, είναι πολύ ωραία εμπειρία και δύσκολη. Δεν τα πήγα καλά στον αγώνα, αλλά συνεχίζουμε…».

Συμμετοχή είχαμε και στη γυναικεία ομάδα, με την Ελένη Κάσια να έρχεται 66η. Η νεαρή αθλήτρια αν και μόνη της στάθηκε εξαιρετικά στον αγώνα.

«Ήταν ο πρώτος μας ευρωπαϊκός αγώνας. Είχα και ένα τραυματισμό, σηκώθηκα έφτιαξα το ποδήλατο και ξανά μπήκα στον αγώνα. Ήταν πολύ ψηλό επίπεδο, το περίμενα πιο εύκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd