Απολογισμός - 19οι Μεσογειακοί Αγώνες – «Οράν 2022»

Με τρεις 4ες θέσεις επιστρέφει η αποστολή της εθνικής μας ομάδας από τους 19ους Μεσογειακούς αγώνες που διεξάγονται στο Οράν της Αλγερίας

Στο αγώνισμα Αντοχής δρόμου στις Γυναίκες η Άντρη Χριστοφόρου πραγματοποίησε άλλη μια τρομερή εμφάνιση έμεινε όμως για δεύτερη φορά στους αγώνες με την γλυκόπικρη γεύση της τέταρτης θέσης αυτή τη φορά μάλιστα χάνοντας το μετάλλιο για χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μπήκε σφήνα στις ομάδες Ισπανίας, Γαλλίας και Σλοβενίας που με πολλές αθλήτριες στον αγώνα βοηθούσαν με την τακτική τους αυτές που θα πήγαιναν για την πρωτιά. Παρά την «Εθνική» της μοναξιά, άντεξε και πήγε μαζί τους μέχρι το τελικό σπριντ όπου έπεσαν μαζί όλες για να ξεκαθαρίσει το φωτο-φίνις ότι βρισκόταν στην 4η θέση. (Στο 1:58.24 δόθηκε χρόνος για τις πρώτες 18 αθλήτριες !!!).

«Η Άντρη έκανε ότι έπρεπε. Το ότι έμεινε στη διεκδίκηση μεταλλίου με τις συνθήκες που αντιμετώπισε μόνη της στον αγώνα, είναι άθλος. Έκανε φανταστική κούρσα και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της» δήλωσε λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Κουρμπέτης.

Στους Άνδρες σε αγώνα που διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες με 70 συμμετοχές οι Ανδρέας Μιλτιάδης και Αλέξανδρος Αγρότης προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον «τρελό» ρυθμό της Γαλλική ομάδας όμως αυτό κατέστη αδύνατο, όπως και για πολλούς άλλους αθλητές. Η Γαλλία πήρε και τα τρία μετάλλια, ενώ πέντε στους επτά πρώτους ποδηλάτες ήταν Γάλλοι. Οι δύο αθλητές μας τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο στην 31η θέση ο Μιλτιάδης και στην 33η ο Αγρότης.

Μιλτιάδης Ανδρέας 3:15.35 +3.12 33ος

Αγρότης Αλέξανδρος 3:15.35 +3.12 35ος

Χριστοφόρου Άντρη 1:58.24 +0 4η

Μπράβο σε όλη την ομάδα !!!

 

Στο αγώνισμα της ατομικής Χρονομέτρησης και οι δύο αθλητές μας αγγίξαν τα μετάλλια με την επίδοση τους  μένοντας  εκτός βάθρου για  ελάχιστα δευτερόλεπτα  κατακτώντας τα τελικά τις  4ες θέσεις  με την Άντρη Χριστοφόρου να είναι +14 και τον Αντρέα Μιλτιάδη +12  από το μετάλλιο.

 

Vitex Alexander College Andreou Brothers Ltd ΟΠΑΠ Κύπρου

 

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

PETROLINA
lespalmiers
honda
unic
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2022 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd