Τη δικιά τους απάντηση έδωσαν το Σάββατο (3-6-17) οι Κύπριοι ποδηλάτες, στους 17ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, κατακτώντας και τα δύο χρυσά μετάλλια στον αγώνα χρονομέτρησης.Η Άντρη Χριστοφόρου ήταν η ταχύτερη στην απόσταση των 13 χιλιομέτρων, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε 18:53.24.

Ταχύτερος όλων ήταν και ο Ανδρέας Μιλτιάδης, ο οποίος κάλυψε την απόσταση των 16.000μ. σε 21:59.54. Στον αγώνα χρονομέτρησης ανδρών έλαβε μέρος και ο Αρμάντο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος έκανε τον 18ο καλύτερο χρόνο με 24:18.03.

Στον αγώνα της ποδηλασίας δρόμου, με διαδρομή 105 χιλιομέτρων για τους άνδρες και 80 χιλιομέτρων για τις γυναίκες, η Κύπρος έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση μεταλλίων, όμως η ατυχία και κάποια απρόοπτα έφεραν την ομάδα μας να αποχωρεί χωρίς βάθρο από τον αγώνα που διεξήχθη στην καταπράσινη περιοχή του Φαετάνο.Η Άντρη Χριστοφόρου, μοναδική Κύπρια στην ποδηλασία δρόμου γυναικών, τερμάτισε 5η, μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από το βάθρο, αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν εναλλάξ στη 2η ή 3η θέση.

Στα πλαίσια του ετήσιου αγωνιστικού προγραμματισμού που διαμορφώθηκε από την ΚΟΠο και τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές, η Τεχνική Επιτροπή απέστειλε πρόταση όπου και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, η Εθνική Κύπρου να εκπροσωπηθεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Εφήβων και Παίδων που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Με συλλογή εμπειριών και μια πρώτη θέση από το Βελιγραδι ΣερΒιας οι 4 αθλητές / αθλήτριες της Ποδηλασίας που συμμετείχαν στο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου σε 3 αγωνίσματα ποδηλασίας κατηγορίας Πανπαιδων και Πανκορασιδων. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 51 αθλητές και αθλήτριες κάτω των 15 ετών από 14 ομάδες και από διάφορες χώρες.

Η Εθνική Ομάδα Εφήβων και U23 συμμετείχε, μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου, στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες δρόμου, στο Ταρτού της Εσθονίας.

ccf_logo_bt.png
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,
1687, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Χορηγοί

areti
opap
equus
beesy bee
© Copyright 2019 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd