Η εθνική ομάδα Γυναικών θα συμμετάσχει στους διεθνείς αγώνες Γυναικών στην Κύπρο  :  Aphrodite Cycling Race ITT , Aphrodite - Women for future και Aphrodite Cycling Race RR που θα διεξαχθούν στις 04, 08 και 11 Φεβρουαρίου 2023   με  αρκετές συμμετοχές από Εθνικές και επαγγελματικές ομάδες του εξωτερικού .

H αποστολή της Εθνικής Ομάδας  αποτελείται από τις αθλήτριες :

  • Δήμητρα Κουκουμα
  • Στυλιάννα Καμιλάρη
  • Ελένη Κουκουμά
  • Κωνσταντίνα Γεωργίου

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζει για μια ακόμη φορά της θερμές του ευχαριστίες προς τις εταιρίες και οργανισμούς που στηρίζουν το άθλημα της ποδηλασίας οι οποίες είναι : Το Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου, Vitex ,Andreou Brothers Ltd, ΟΠΑΠ Κύπρου ,Alexander College .

 

Καλή Επιτυχία ΚΥΠΡΟΣ !!!

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ

Στην ποδηλασία, στον Αγώνα Cross Country που διεξήχθη στο Cannock Chase Park, ο Κύπριος ποδηλάτης Χρίστος Φιλοκύπρου εξαιτίας μια ατυχίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Συγκεκριμένα, ο Χρίστος είχε την ατυχία σε κάποιο σημείο του αγώνα να έχει τεχνικό πρόβλημα καθώς κόπηκε αλυσίδα του ποδηλάτου.

Ο Κύπριος ποδηλάτης μόλις είχε περάσει το σημείο που βρισκόταν η τεχνική υποστήριξη και δεν είχε το δικαίωμα επιστροφής παρά μόνο να κάνει ολόκληρο το γύρο της πίστας κουβαλώντας το ποδήλατο του με τα πόδια ώστε να βρεθεί ξανά στο σημείο των τεχνικών. Με αυτά τα δεδομένα, ο Φιλοκύπρου θα έχανε το χρονικό όριο από τον πρώτο της διαδρομής και θα αποκλειόταν έτσι κι αλλιώς, και γι αυτό σταμάτησε τον αγώνα.

Όσον αφορά την έκβαση του αγώνα, την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νεοζηλανδός Samuel Gaze καλύπτοντας τα 39 χιλιόμετρα σε χρόνο 1:34:19 και μέση ταχύτητα 29,8 χλμ ανά ώρα. Στη δεύτερη θέση και με 31 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο επίσης Νεοζηλανδός Ben Oliver έχοντας μέση ταχύτητα 24,6 χλμ και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Alexander Miller από τη Ναμίμπια με χρόνο 1:36:20 και μέση ταχύτητα 24,3 χλμ.

 

Πιάνοντας την καλή του απόδοση, ο ποδηλάτης της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων Ανδρέας Μιλτιάδης, κατέλαβε την πολύ τιμητική 10η θέση ανάμεσα σε 57 αθλητές στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στους 22ους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ 2022.

Στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης Ανδρών, ο Ανδρέας Μιλτιάδης διένυσε την απόσταση των 37,4 χιλιομέτρων σε 49 λεπτά, 50 δευτερόλεπτα και 49 εκατοστά του δευτερολέπτου (49:50.49), έχοντας διαφορά από τον πρώτο 3:29, έχοντας μέση ταχύτητα 45,02 χιλιόμετρα την ώρα.

Ευχαριστημένος από την απόδοση αλλά και τη θέση του στον Αγώνα Time Trial δήλωσε στον απεσταλμένο ΚΥΠΕ/ΚΟΕ Θωμά Κεττένη ο Κύπριος ποδηλάτης μετά τον αγώνα. «Πιστεύω πήγα πολύ καλά, ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή και σίγουρα έκανα ότι μπορούσα και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση και τη θέση μου», είπε ο Ανδρέας.

 

 

Κουρασμένη από το «γύρο Γαλλίας» η Άντρη Χριστοφόρου

Η συμμετοχή της στο Tour De France που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες, κόστισε στην Κύπρια ποδηλάτη Άντρη Χριστοφόρου από μια καλύτερη απόδοση και έναν καλύτερο χρόνο στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022».

Αυτό δήλωσε η ίδια στον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ/ΚΟΕ Θωμά Κεττένη λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της, στον οποίο κατέλαβε την 21η θέση ανάμεσα σε 36 αθλήτριες. Η Άντρη διένυσε τα 28.8 χιλιόμετρα σε 45 λεπτά, 8 δευτερόλεπτα και 55 εκατοστά (45:08.55) πέντε λεπτά, τρία δευτερόλεπτα και 35 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από την πρώτη (5:03.35) και έχοντας μέση ταχύτητα 38.28 χιλιόμετρα ανά ώρα.

«Ήμουν πίσω από μια καλή απόδοση στον Αγώνα ατομικής χρονομέτρησης λόγω μάλλον της συμμετοχής μου στο Tour De France», είπε στο ΚΥΠΕ η Χριστοφόρου εξηγώντας πως η κούραση και η καταπόνηση του σώματος από τον Γύρο της Γαλλίας βγήκε στον σημερινό αγώνα, κάτι για το οποίο υπήρχαν πολλές πιθανότητες να συμβεί.

 

Στον Αγώνα των Γυναικών, την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλή Grace Brown με χρόνο 40:05.20 (μέση ταχύτητα 43.1 χλμ), τη δεύτερη και το αργυρό η Αγγλίδα Anna Henderson με χρόνο 40:38.55 (μέση ταχύτητα 42.5 χλμ), και την τρίτη και το χάλκινο μετάλλιο η Νεοζηλανδή Georgia Williams με χρόνο 41:25.27 (μέση ταχύτητα 41.7 χλμ).

Η κύπρια πρωταθλήτρια της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στο Μπέρμιγχαμ, κατέλαβε την 9η θέση στην κατάταξη από ένα σύνολο 57 αθλητριών, μένοντας κλάσματα δευτερολέπτου πίσω από τις νικήτριες, σε ένα δύσκολο αγώνα όπου χώρες όπως η Αυστραλία, η Αγγλία και ο Καναδάς, κατέβασαν πλήρεις ομάδες με στόχο να δουλέψουν συλλογικά και με τακτική.

Ο αγώνας των 112 χιλιομέτρων κρίθηκε στο τελικό σπριντ με την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο να κατακτά η Αυστραλή Georgia Baker με χρόνο 2:44:46. Την δεύτερη θέση και το αργυρό κατέκτησε η Σκωτσέζα Neah Evans και την τρίτη η επίσης Αυστραλή Sarah Roy. Ο αγώνας διεξήχθη στην ειδυλλιακή περιοχή του Κάστρου του Warwick και η διαδρομή αποτελείτο από 7 γύρους των 16 χιλιομέτρων.

«Μπήκα καλά στο τελευταίο χιλιόμετρο, πλασαρίστηκα καλά μέχρι τα 500 μέτρα αλλά στο τέλος που θα ξεκινούσα το σπριντ κλείστηκα από την Αγγλίδα αριστερά στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και δεν μπορούσα να ρισκάρω και να κάνω προσπέραση», είπε μετά τον αγώνα στις δηλώσεις της στον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ/ΚΟΕ Θωμά Κεττένη.

Περιγράφοντας τον αγώνα, η Χριστοφόρου είπε πως από την αρχή προσπάθησε να μείνει σε ένα γκρουπ που θα ξέφευγε από τις οργανωμένες ομάδες των χωρών (το λεγόμενο «ξεκόλλημα» στην ποδηλατική ορολογία), οι οποίες κατέβασαν στον αγώνα 6 αθλήτριες, με την ελπίδα πως ο αγώνας θα κατέληγε να κριθεί σε ένα πιο μικρό γκρουπ στο σπριντ. Όπως εξήγησε, προσπάθησε να μπει μπροστά σε ένα γκρουπ με δυνατές αθλήτριες που δεν είχαν στήριξη από άλλες συναθλήτριες της χώρας τους, ώστε στο τελευταίο σπριντ που θα έκρινε τον αγώνα, δεν θα δεχόταν τις παρενοχλήσεις που με βάση τακτικής θα επιχειρούσαν οι μεγάλες ομάδας.

Ωστόσο, σημείωσε, όπως φάνηκε από την αρχή του αγώνα, οι μεγάλες χώρες Αγγλία, Αυστραλία και Καναδάς δεν άφησαν τη δημιουργία ενός τέτοιου γκρουπ καθώς ήθελαν να πάρουν τον αγώνα στο τελικό σπριντ όπου θα είχαν πλεονέκτημα. Με αυτά τα δεδομένα, είπε η Αντρη, επιχείρησε να κρατήσει δυνάμεις για το τέλος και να τα δώσει όλα στο τελικό σπριντ, όπου όμως η τακτική των ομάδων επικράτησε.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ευχαριστημένη από την απόδοση μου, το αποτέλεσμα και την δεκάδα, καθώς δεν είμαι σπρίντερ, δεν έχω ομάδα και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πλασαριστείς στην κατάλληλη θέση στα τελευταία μέτρα», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως σήμερα ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ΄ ότι στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης, ο οποίος ήταν πολύ πιο κοντά χρονικά στην συμμετοχή της στο Γύρο της Γαλλίας.

Στην 24η θέση ο Αγρότης, στην 71η ο Μιλτιάδης έπειτα από πτώση

Ένα πολύ καλό πλασάρισμα στην 24η θέση από τον Αλέξανδρο Αγρότη ανάμεσα σε 129 ποδηλάτες και μια 71η από τον Ανδρέα Μιλτιάδη, ο οποίος είχε πτώση επτά χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό αλλά ολοκλήρωσε τον Αγώνα, είναι το θετικό σε αποτίμηση αποτέλεσμα της συμμετοχής των Κυπρίων αθλητών της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων, στον Αγώνα Δρόμου Ποδηλασίας στους 22ους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ.

Ο Αγρότης ανάμεσα σε πολύ μεγάλα ονόματα παγκοσμίου κλάσης της Ποδηλασίας, εκ των οποίων ο νικητής του δημοφιλούς Tour de France το 2018 και δύο φορές Ολυμπιονίκης (2008, 2012) Ουαλλός Geraint Thomas, καθώς και ποδηλάτες με τεράστια συμβόλαια εκατομμυρίων σε επαγγελματικές ομάδες, κατάφερε να παραμείνει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και να τερματίσει τη διαδρομή των 160 χιλιομέτρων στην 24η θέση. Ο χρόνος του Αλέξανδρου ήταν 3 ώρες, 37 λεπτά και 8 εκατοστά (3:37:08) με μέση ταχύτητα 44,2 χλμ την ώρα, και μένοντας οκτώ λεπτά και 39 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Aaron Gate από την Νέα Ζηλανδία (3:28:29).

Όπως είπε μιλώντας στον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ/ΚΟΕ στους Αγώνες Θωμά Κεττένη, ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος με πολλές ομάδες να εφαρμόζουν τακτικές για να αφήσουν εκτός άλλους αθλητές. Η μάχη, όπως είπε, ήταν συνεχής, και η προσπάθεια πολλές φορές να «ξεκολλήσουν» από το βασικό γκρουπ και να φτάσουν τους πρωτοπόρους ήταν ανεπιτυχής, καθώς οι αθλητές των ομάδων έκαναν συνεχώς επιθέσεις.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη θέση και ευχαριστημένος από την απόδοση μου στον αγώνα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία σε ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνα με τεράστια ονόματα και η 24η θέση είναι πολύ τιμητική για μένα», είπε ο Αγρότης.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μιλτιάδης αναφέρθηκε στο ατύχημα που είχε επτά μόλις χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Ανέφερε πως βρισκόταν στο βασικό γκρουπ των ποδηλατών, που ακολουθούσε τους πρωτοπόρους όταν σε κάποια στιγμή ένας από τους ποδηλάτες του γκρουπ έφυγε με το ποδήλατο του στα πλάγια συμπαρασέρνοντας κάποιους από τους ποδηλάτες, ανάμεσα τους και ο Αντρέας. Αφού στάθηκε στα πόδια του, διαπίστωσε πως εκτός από τα τραύματα στο χέρι και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος του είχε σπασμένο τροχό και σκισμένο παπούτσι τα οποία αντικατέστησε και συνέχισε τον αγώνα.

Ως αποτέλεσμα της πτώσης αυτής και της καθυστέρησης, ο Μιλτιάδης τερμάτισε στην 71η θέση με χρόνο 3 ώρες, 42 λεπτά και 43 δέκατα του δευτερολέπτου (3:42:43). Το θετικό που κρατά, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας, είναι το γεγονός ότι κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα καθώς βεβαίως και η εμπειρία ενός τόσο σημαντικού αλλά και δύσκολου αγώνα.

Μετά τον αγώνα, ο Μιλτιάδης οδηγήθηκε στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις και για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του, με πιο σημαντική εκείνη στο χέρι.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της ομοσπονδία μας για την πολύτιμη βοήθεια .

Οι επιτυχίες για τη Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας που μας γεμίζουν περηφάνεια συνεχίστηκαν χθες και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας με την Κωνσταντίνα Γεωργίου να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να στέφεται πρωταθλήτρια στο αγώνισμα του Eliminator, στη κατηγορία νεανίδων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

Η αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, εκπροσωπήθηκε και από αθλητές της ποδηλασίας, οι οποίοι μάζεψαν εμπειρίες στην πρώτη τους συμμετοχή στον πιο δύσκολο αγώνα στην Ευρώπη γι αυτές τις ηλικίες και επιστρέφουν στην Κύπρο με πιο πολύ όρεξη για δουλειά προκειμένου να καταφέρουν να ανέβουν επίπεδο.

Στον αγώνα  Ατονικής Χρονομέτρησης:

71η θέση ο Λάμπρος Αθανασίου με χρόνο 12:07

76η θέση η Ελένη Κάσια με χρόνο 14:46

89η θέση ο Παναγιώτης Νικηφόρου με χρόνο 12:54

 

Στον  Αγώνα Αντοχής :

63η θέση ο Λάμπρος Αθανασίου

66η θέση η Ελένη Κάσια

«Ήταν καλό μάθημα για αυτούς, δεν είχαμε ξανά έλθει σε τέτοιο περιβάλλον. Ήταν πολύ ψηλό το επίπεδο, αλλιώς να το λες και αλλιώς να το ζουν οι ίδιοι. Χαίρομαι πολύ που ήρθαμε εδώ, γιατί μαθαίνουμε πολλά απ’ αυτά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ανέβουμε ένα σκαλί πιο πάνω και του χρόνου να είμαστε λίγο πιο σωστοί στις υποχρεώσεις μας και λίγο πιο κοντά στις άλλες χώρες», είπε ο προπονητής της ομάδας, Ανέστης Κουρμπέτης.

 

 

Δηλώσεις παραχώρησαν και οι ίδιοι οι αθλητές μας. Την αρχή έκανε ο Λάμπρος Αθανασίου, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 67η θέση. «Δεν ήταν εύκολος αγώνας, είχε διάφορες συγκρούσεις. Η μία δυστυχώς με ανάγκασε να χάσω έδαφος. Στο τελευταίο γύρο έγινε μια επίθεση όπου σπάσανε τα γκρουπ», είπε αρχικά για τον αγώνα. «Νιώθω χαρούμενος και μαθαίνουμε και άλλα πράγματα», πρόσθεσε.

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Νικηφόρου, ο οποίος έδωσε τα πάντα αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει στους χρόνους σχολίασε τα ακόλουθα: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα ως εδώ, είναι πολύ ωραία εμπειρία και δύσκολη. Δεν τα πήγα καλά στον αγώνα, αλλά συνεχίζουμε…».

Συμμετοχή είχαμε και στη γυναικεία ομάδα, με την Ελένη Κάσια να έρχεται 66η. Η νεαρή αθλήτρια αν και μόνη της στάθηκε εξαιρετικά στον αγώνα.

«Ήταν ο πρώτος μας ευρωπαϊκός αγώνας. Είχα και ένα τραυματισμό, σηκώθηκα έφτιαξα το ποδήλατο και ξανά μπήκα στον αγώνα. Ήταν πολύ ψηλό επίπεδο, το περίμενα πιο εύκολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναχώρησε σημερα η αποστολή της εθνικής ομάδας για την Ξάνθη οπου θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2022 .

Την αποστολή της Εθνικής μας αποτελούν :

Στυλιάνα Καμηλάρη  - Κατηγορία Γυναικών

Κωνσταντίνα Γεωργίου – Κατηγορία Νεανίδων

Γιώργος Κούζης – Κατηγορία Εφήβων

Χριστόδουλος Αχχας – Κατηγορία Εφήβων

Αντρέας Αθανασιάδης – Κατηγορία Εφήβων

Την αποστολή συνοδεύουν η κ. Μαρία Στυλιανού και ο Αλέξανδρος Ματσάνγκος  .

Όπως παντα,οι αθλητές μας  ευχαριστούν τους χορηγούς μας  γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο...

Καλή Επιτυχία ΚΥΠΡΟΣ

 

 

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

PETROLINA
lespalmiers
honda
unic
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2023 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd