ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του αδικοχαμένου μοτοσικλετιστή και ποδηλάτη, Νεόφυτου Νεοφύτου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο οποίο τραυματίστηκε και αριθμός επαγγελματιών ποδηλατριών ορισμένες εξ αυτών στελέχη της εθνικής ομάδας ποδηλασίας της Λευκορωσίας, μία δε εξ αυτών είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια πίστας και φιλοξενούμενες στη χώρα μας την οποία επέλεξαν μεταξύ πολλών άλλων ποδηλατικών προορισμών. 
Είναι δε με ιδιαίτερη λύπη που έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες την άδικη μήνη και κατηγορίες που εξαπολύονται από συγκεκριμένη μερίδα του κοινού μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της ευρύτερης ποδηλατικής κοινότητας της Κύπρου με την τραγική ευκαιρία του εν λόγω δυστυχήματος.
 
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας επιθυμεί να καταδικάσει αυτές τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις οι οποίες είναι όχι μόνο άδικες αλλά και απόλυτα ανεδαφικές και ανυπόστατες. Η Αστυνομία Κύπρου, παρότι δεν έχει, εξ όσων γνωρίζουμε, εκδώσει ακόμη την έκθεσή της για το συμβάν, έχει ήδη απερίφραστα δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι το εν λόγω ατύχημα σε καμία περίπτωση δεν ήταν ευθύνη των ποδηλατριών που τραυματίστηκαν. 
Αντιθέτως, οι αθλήτριες, τέσσερις εκ των οποίων τραυματίστηκαν και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα και στο πρόσωπό τους, ήσαν οι ίδιες θύματα.
 
Το ΔΣ επιθυμώντας να εκφράσει τη συμπάθεια και υποστήριξη του προς τις ξένες αθλήτριες που φιλοξενούνται, όπως πολλές άλλες ομάδες του εξωτερικού, στο νησί μας ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί τους και με την προπονήτριά τους για να προσφέρει τη συμπαράστασή του και τη βοήθειά του σε οτιδήποτε ήθελε χρειαστούν. 
Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του ΔΣ μαζί με εκπρόσωπο της Αν. Γεν. Διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού επισκέφθηκαν τις αθλήτριες για να τις χαιρετίσουν και να μεταφέρουν το πιο πάνω μήνυμα του ΔΣ της Ομοσπονδίας προς αυτές καθώς επίσης να τις ευχαριστήσουν για την επιλογή της Κύπρου ως του χώρου προπόνησης και προετοιμασίας τους. Συμβολικό δώρο δόθηκε στις αθλήτριες από την εκπρόσωπο του ΚΟΤ.
 
 
 IMG 2369
ccf_logo_bt.png
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,
1687, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Χορηγοί

areti
opap
beesy bee
© Copyright 2020 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd