ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΚΟΠΟ 7 ΜΑΙΟΥ 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση του απόψε, ανακοινώνει ότι μετά λύπης της έλαβε σήμερα από το Αρχηγείο Αστυνομίας απάντηση στην επιστολή που του είχε αποστείλει στις 22 Απριλίου 2021 αναφορικά με τη διεξαγωγή του 3ου Αγώνα Κυπέλλου Ποδηλασίας Δρόμου της Κυριακή 09 Μαΐου 2021, στην περιοχή Λευκάρων.

Συγκεκριμένα το Αρχηγείο Αστυνομίας, σε λιγότερο από 48 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα και παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί 15 ημέρες προηγουμένως, με ηλεκτρονικό του μήνυμα μας πληροφόρησε ότι «Με βάση τα εν ισχύ Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, σε συνδυασμό και με το μήνυμα SMS, που δικαιούται ο κάθε πολίτης, μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής 9/5/2021, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ να προβείτε στην διεξαγωγή της αναφερόμενης εκδήλωσης».

Όπως φαίνεται, οι αρμόδιοι του Αρχηγείου Αστυνομίας πιάστηκαν αδιάβαστοι γιατί και η διεξαγωγή αγώνων επιτρέπεται, βάση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας και διευθετήσεις έχουν γίνει αναφορικά με το SMS. Επιπρόσθετα έπρεπε να γνωρίζει ότι για τους επίσημους αγώνες ποδηλασίας είναι ενήμερος ο ΚΟΑ και το Υπουργείο Υγείας και πριν από την έναρξη τους όλοι οι συμμετέχοντες, καθ’ οιονδήποτε τρόπο στον αγώνα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) την οποία διενεργεί συνεργείο που αποστέλλει το Υπουργείο Υγείας.

 Πέραν τούτου μας εξέπληξε η συμπεριφορά του στελέχους του Αρχηγείου Αστυνομίας ο οποίος κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟΠο και ενώ του εξηγείτο τι προνοούν τα διατάγματα και οι οδηγίες του ΚΟΑ αυτός ανέφερε ότι «ΕΝ ΤΖΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΥΡΟΥΜΕ ΠΟΥΠΙΣΩ». Σε παρατήρηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας ότι αυτό θίγει την Ομοσπονδία και την ποδηλατική κοινότητα και ότι θα το καταγγείλει στους προϊστάμενους του αυτός με το ίδιο ύφος ανέφερε «ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ».

Καλούμε την Αστυνομία Κύπρου να ενημερωθεί πρωτίστως για το τι προνοούν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και να επιδείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς την αθλητική κοινότητα η οποία στερείται τα πάντα για να  μπορεί να αγωνίζεται. Δεν μπορεί η Πολιτεία να προσπαθεί να επανεκκινήσει τον αθλητισμό και η Αστυνομία Κύπρου να τον βάζει και πάλι στο ψυγείο επειδή έτσι θέλει. Έλεος !!!! Σεβαστείτε τους κόπους και τους μόχθους όλων αυτών των ανθρώπων που αφιλοκερδώς εργάζονται για την πρόοδο του αθλητισμού στον τόπο μας.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα ανεχθεί οποιοδήποτε να παίζει με τους αθλητές της, λόγω της ημιμάθειας του, όπως και δεν θα ανεχθεί  τη θυματοποίηση της ποδηλασίας.

Καλούμε τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως λάβει αμέσως θέση και να επιβάλει την τάξη στους υφισταμένους του καθώς επίσης να αστυνομεύσει τον αγώνα ως οφείλει.  Τα Σωματεία μας κ. Αρχηγέ της Αστυνομίας δεν έχουν ούτε χούλιγκαν, ούτε οπαδικές διαφορές. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΥΡΑΤΕ ΠΟΥΠΙΣΩ, απλά ζητούμε κάτι το οποίο οφείλεται να πράξετε εκ της αποστολής σας, να μας προστατεύσετε από την οδική κυκλοφορία κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μας. Πόσο χαιρόμαστε όταν βρισκόμαστε σε αγώνες στο εξωτερικό και βλέπουμε την αστυνομία να στηρίζει και να βοηθά ανιδιοτελώς στη διεξαγωγή των αγώνων. Αυτό ζητάμε και τίποτε άλλο, τόσο δύσκολο είναι.

Οι αγώνες ποδηλασίας θα διεξάγονται κανονικά, εφ’ όσον τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και οι οδηγίες του ΚΟΑ το επιτρέπουν και τυχόν προσπάθειες θυματοποίησης της Ποδηλασίας θα βρουν απέναντι τους σύσσωμη την ποδηλατική οικογένεια.

Καλούνται οι χιλιάδες ποδηλάτες του τόπου μας να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να ενώσουμε τη φωνή μας στον δρόμο. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές μας. Ραντεβού την Κυριακή στις 09.30π.μ. στον χώρο εκκίνησης του αγώνα, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του ΚΟΑ και της ΚΟΠο.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd