Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα και σε συνεργασία με το Συμβούλιο Προώθησης Χρήσης Ποδηλάτου, το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τον Δήμος Λευκωσίας , μέλη του Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας ποδηλασίας βρέθηκαν στον κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου και μοίρασαν παγούρια και ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια σε όλους τους διερχόμενους ποδηλάτες .

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο το οποίο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής,  προάγει τον σεβασμό στο περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα.

Τα οφέλη της ποδηλασίας είναι πολλαπλά με σημαντικότερο τη γυμναστική, που κάνει κανείς και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να είναι αθλητικός τύπος. Ακόμη και μια βόλτα με το ποδήλατο μπορεί να έχει οφέλη στην υγεία μας.

Ο περιβαλλοντικός παράγοντας είναι επίσης πολύ σημαντικός. Η χρησιμοποίηση του ποδηλάτου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, δεν δημιουργεί θόρυβο και αυξάνει την ασφάλεια μας.

Τι περιμένουμε λοιπόν ….

  • Ας πάρουμε την κατάσταση στα πόδια μας και στις 3 Ιουνίου να επιλέξουμε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας, μεγάλες ή μικρές.
  • Ας απολαύσουμε μια βόλτα στη φύση
  • Ας δοκιμάσουμε να πάμε στη δουλειά μας με το ποδήλατο
  • Ας γεμίσουμε τους δρόμους με ποδήλατα.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2023 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd