Ακαδημία Ποδηλασίας - Εκπαιδευτική Κατασκήνωση - Γερακιές - 3-6/7/2014

akadimia-summer-camp-2014-gym   akadimia-summer-camp-2014-race

Η Ακαδημία Ποδηλασίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας διοργάνωσε και φέτος στις 3-6 Ιουνίου 2014 την καλοκαιρινή προπονητική κατασκήνωση στις Γερακιές. Η κατασκήνωση εντασσόταν στο «Gerakies Mountain Bike Festival» το οποίο περιελάμβανε τον αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανοικτής συμμετοχής «Ανάβαση Γερακιών», με εκκίνηση από τη Φλάσου και τερματισμό στον Κύκκο, οργανωμένες ποδηλατικές βόλτες για χομπίστες ποδηλάτες, ποδηλατική κατασκήνωση και αγώνα ποδηλασίας για παιδιά.

45 παιδιά που εκπαιδεύονται και γυμνάζονται στις Σχολές Ποδηλασίας της Ακαδημίας Ποδηλασίας, φιλοξενήθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Γερακιών το οποίο φέτος αναβαθμίστηκε ειδικά για τη κατασκήνωση της Ακαδημίας Ποδηλασίας με διπλά κρεβάτια τύπου κουκέτας, επιπλέον μπάνια με αδιάκοπη παροχή ζεστού νερού και κλιματιστικά από το Σύνδεσμο Απόδημων Γερακιών τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Τα παιδιά προπονήθηκαν στις χωμάτινές διαδρομές και μονοπάτια της φύσης γύρω απο το χωριό και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πανέμορφη φύση του Δάσους Πάφου και να δούνε ακόμα και αγρινά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της κατασκήνωσης, τα παιδιά έμαθαν πώς να καθαρίζουν το ποδήλατό τους, να ελέγχουν αν τα μέρη του ποδηλάτου τους είναι σε καλή κατάσταση, να επιλέγουν και να ρυθμίζουν το ποδήλατό τους ώστε να κάθονται σε σωστή θέση και άκουσαν χρήσιμες συμβουλές από το Δώρο Κολοκασίδη, Πρώτο Βοηθό του Εθελοντικού Τμήματος Άμεσου Επέμβασης του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών και τη Αθλητική Διατροφολόγο Αντρη Παντελή.

Τα παιδιά είχαν χρόνο να παίξουν με τους φίλους τους επιτραπέζια παιχνίδια, έλαβαν μέρος σε κυνήγι θησαυρού και σε άλλες δραστηριότητες.

Την τελευταία μέρα όλοι οι γονείς ήρθαν να χειροκροτήσουν τα παιδιά για την προσπάθειά τους στον όμορφο και εντυπωσιακό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης μέσα στα στενά δρομάκια του χωριού. Αθλητές, εκπαιδευτές και γονείς γευμάτισαν όλοι μαζί, κλείνοντας έτσι μια όμορφη, παραγωγική αθλητική χρονιά για όλους.

ccf_logo_bt.png
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,
1687, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Χορηγοί

areti
opap
beesy bee
© Copyright 2020 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd