Ο αθλητισμός για τα παιδιά έχει αντικαταστήσει στις ημέρες μας το παιχνίδι αφού πλέον δεν υπάρχει πια χρόνος, ευκαιρία ή και ασφάλεια για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο αθλητισμός προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά, τα οποία δεν περιορίζονται στη σωματική ανάπτυξη και μόνο, αλλά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη. 
 

Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με τον καθοριστικό ρόλο των γονέων στην ανάπτυξη αλλά και στην εξέλιξη ενός νεαρού αθλητή η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξ ίσου ή και σημαντικότερη από αυτόν του προπονητή. Στα τριάντα χρόνια εμπλοκής μου στον αθλητισμό ως προπονητής νεαρών αθλητών (αλλά και η προσωπική εμπειρία μου ως γονέας ενός παιδιού που ασχολήθηκε με αρκετά σπορ), είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς τύπους γονέων και να δω στην συνέχεια την εξέλιξη που είχαν τα παιδιά τους ως ενήλικες και πιστεύω πως σήμερα μπορώ με σιγουριά να πω τι είναι αυτό που βοηθάει και τι όχι στην εξέλιξη ενός νεαρού αθλητή.

Πολλές φορές ξεκινούμε να κάνουμε μία ποδηλασία μεγάλης απόστασης χωρίς καθόλου προετοιμασία και τελικά καταλήγουμε στο χαντάκι!

Λοιπόν, η σωστή προετοιμασία περιλαμβάνει την βασική τεχνική για καλύτερη φυσική κατάσταση και την σωστή διατροφή για να καταφέρουμε να ποδηλατίσουμε και να βγάλουμε εις πέρας τη διαδρομή μας χωρίς εξάντληση, κόπωση ή αφυδάτωση.

Το να κάνουμε κάπιο είδος άσκησης που διαρκεί μέχρι 1 ώρα, δεν είναι απαραίτητο να καταναλώσουμε ένα μικρό σνακ ή να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρολήτες κατά τη διάρκεια αυτής της μικρής σε διάρκεια άσκησης.

Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για την ποδηλασία αφού είναι άθλημα που διαρκεί για περισσότερο από μία ώρα.

Οι ηλεκτρολήτες μας δίνουν ενέργεια, μας ενυδατώνουν και μας βοηθούν να αναπληρώσουμε τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που έχουν χαθεί κατά την διάρκεια ενός αγώνα ή μίας προπόνησης. Το βάρος σας πρέπει να είναι το ίδιο πριν και μετά την προπόνηση. Αν υπάρχει απώλεια βάρους αυτό είναι ένδειξη ότι δεν αναπληρώσατε την κατάλληλη ποσότητα υγρών

Μπορεί να είσαι επαγγελματίας ποδηλάτης ή ερασιτέχνης, τα φουσκώματα των εντέρων όμως και οι στομαχικοί πόνοι μπορεί να υπάρξουν από μία καθημερινή ποδηλασία μιας ζεστής μέρας ή μιας χειμωνιάτικης μέρας και να σας περιορίσουν στο σπίτι ή να κάνουν την ποδηλασία μη ευχάριστη.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd