Προκηρύξεις αγώνων

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2014 - Ομαδικής Χρονομέτρησης - 27/9/2014

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκηρύσσει την διεξαγωγή του αγώνα Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ομαδικής Χρονομέτρησης Δρόμου 2014 το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014.

Η κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από άτομα του ιδίου φύλου, τέσσερις αθλητές ή τρεις αθλήτριες από όλες τις επίσημες κατηγορίες της Ομοσπονδίας. Επίσης κάθε ομάδα μπορεί να συμμετέχει με ένα αθλητή/τρια από κάποιο άλλο σωματείο.

team-tt-2007-pol

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ομαδικής Χρονομέτρησης Δρόμου
  • Ημερομηνία: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014
  • Ώρα εκκίνησης: 15:30
  • Χώρος Εκκίνησης / Τερματισμού: Εκκίνηση στην εκκλησία δίπλα στo σταθμό MEGA στον Αρχάγγελο.
  • Διαδρομή: Κυκλική διαδρομή περίπου 2 km.
Διαδικασία Αγώνα

Σύμφωνα με την Προκήρυξη Αγώνων 2014, για την ανάδειξη πρωταθλήτριας ομάδας θα γίνονται προκριματικοί και μετά αγώνες κατάταξης (τελικοί) για τις πρώτες 4 θέσεις.

Προκριματικοί:

Η κάθε ομάδα θα καλύπτει την διαδρομή για να πάρει χρόνο κατάταξης. Στον αγώνα αυτό η κάθε ομάδα θα αγωνίζεται μόνη της.

Ο Αλυτάρχης υπολογίζει το χρόνο που χρειάζονται οι ομάδες για να καλύψουν μισή στροφή και τον ανακοινώνει στις ομάδες.

Τελικοί:
  • Θέση 3 και 4: ξεκινά πρώτα η ομάδα με τον 4ο καλύτερο χρόνο στους προκριματικούς και ακολουθεί η ομάδα με τον 3ο καλύτερο χρόνο, η οποία ξεκινά μετά από χρόνο ίσο με τον χρόνο που ανακοίνωσε ο Αλυτάρχης. Η ομάδα που θα φέρει τον καλύτερο χρόνο παίρνει την τρίτη θέση.
  • Θέση 1 και 2: ξεκινά πρώτα η ομάδα με τον 2ο καλύτερο χρόνο στους προκριματικούς και ακολουθεί η ομάδα με τον 1ο καλύτερο χρόνο, η οποία ξεκινά μετά από χρόνο ίσο με τον χρόνο που ανακοίνωσε ο Αλυτάρχης. Η ομάδα που θα φέρει τον καλύτερο χρόνο παίρνει τη πρώτη θέση.
Αυτοκίνητα Σέρβις

Κάθε ομάδα θα μπορεί να ακολουθείται από ένα αυτοκίνητο σέρβις το οποίο πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 10 μέτρα πίσω από τον τελευταίο αθλητή της ομάδας χωρίς ποτέ να προσπεράσει ή να πλαγιοκοπήσει την ομάδα. Δεν έχει το δικαίωμα να μπει ανάμεσα σε αθλητές που έχουν μείνει πίσω και την ομάδα παρά μόνο όταν οι αθλητές αυτοί έχουν απομακρυνθεί 50 μέτρα από την ομάδα.

Αθλητές που έχουν μείνει πίσω δεν έχουν δικαίωμα να «κολλήσουν» πίσω από το αυτοκίνητο.

Αυτοκίνητο ομάδας που πρόκειται να πιαστεί πρέπει όταν η απόσταση είναι περίπου 100 μέτρα να πάει σιγά-σιγά πίσω από το αυτοκίνητο της άλλης ομάδας. Το αυτοκίνητο της ομάδας που έχει πιάσει την άλλη μπορεί να μπει μπροστά όταν η απόσταση μεταξύ των ομάδων είναι 60 μέτρα. Όταν η απόσταση ξαναμικράνει πρέπει να ξανάπαει πίσω.

Τα αυτοκίνητα σέρβις μπορούν να μεταφέρουν τροχούς ή ποδήλατα για αλλαγή. Τα σέρβις μπορεί να είναι και μοτοσικλέτες οι οποίες θα μεταφέρουν μόνο τροχούς για αλλαγή. Απαγορεύεται τα υλικά που προορίζονται για τους ποδηλάτες, να προετοιμάζονται ή να κρατιούνται (“κρέμονται”) έτοιμα, έξω από το αυτοκίνητο συνοδείας. Όλα τα άτομα πρέπει να βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, βοήθεια μπορεί να δοθεί μόνο όταν τόσο το αυτοκίνητο / μοτοσικλέτα σέρβις όσο και ο αθλητής είναι σταματημένοι.

Εγγραφές

Μέχρι την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, και ώρα 12:00 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο φαξ 22449871. Η σειρά εκκίνησης των ομάδων θα καθοριστεί από κλήρωση.
Ομάδες που δεν δηλωθούν μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία και ώρα, ξεκινούν πρώτες.

Χορηγοί

vitex
opap
Alexander college

Υποστηρικτές

Αστυνομία Κύπρου
ccf_logo_2015_thumb350px_1.png

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ,  
ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 21, ΓΡΑΦΕΙΟ Β220,2025, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Θεσμικός Χορηγός

koa

Μέλος

ΚΟΕ
cypruspara
uci
uec
bcu
© Copyright 2024 Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. All Rights Reserved.
Design & Development by eGroup Services Ltd